Többszörösen árad a szeretet az Unknown Mortal Orchestra új dalából

2015.02.07. 14:04, subrecorder

8_-_unknown_mortal_orchestra_-_neil_krug_o.jpg

Május 26-án harmadik albumát jelenteti meg Ruban Nielson új-zélandi őrült zseni Unknown Mortal Orchestra néven, az első róla kiadott dal pedig elég furcsa az eddig tőle megszokott psych-pop szerzeményekhez képest.

Ruban Nielson karakterét jól bemutatja az az interjúrészlet, melyben az új lemez kapcsán arról kérdezik, hogy mostanában mi az, amitől levert lesz. "Csak a szokásos dolgoktól. Kibernetikus IQ növelést akarok, ingyen energiát és moduláris nemeket. Fogalmam sincs, mi az a moduláris nem, de ez a két szó jól hangzott egymás után. Úgy érzem, a fajunk vissza van fogva. Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki így érez. De most komolyan erre a beszélgetésre pocsékoljuk a sávszélességet?" Az Unknown Mortal Orchestra néven már öt éve fáradt szombat délutánokhoz tökéletes pszichedelikus popzenét gyártó Nielson tehát valószínűleg pont annyira kattant, mint amennyire ez a fajta zene ezt megköveteli. A stúdióban egyedül dolgozó, élőben két zenésszel kiegészülő projektvezető most bejelentette harmadik albumának készültét, mely a Multi-Love címet kapta, a címadó dal pedig már hallgatható is.

Az UMO előző albumának nagy része a magányról szólt (lásd a kislemezekhez készült videókat), Nielson hangját pedig szinte végig effektek takarták. A Multi-Love bevallottan sokkal optimistább dal, az ének pedig még sosem hallatszott ilyen tisztán, mint itt. A szám rögtön egy olyan szintimelódiával kezdődik, amiről inkább képzelnénk azt, hogy Paul McCartney írta, de az utána következő négy perc is sokkal poposabb, urambocsá' epikusabb, mint amint azt megszokhattuk az előző két albumon. A Multi-Love címlistáját elnézve egyébként jó esély van rá, hogy különböző társadalmi problémák nagy szerepet kapnak az albumon, van itt Can’t Keep Checking My PhoneExtreme Wealth and Casual Cruelty és The World Is Crowded elnevezésű dal is. A lemez május 26-án jelenik, a Jagjaguwar gondozásában.


Az Unknown Mortal Orchestra remek új dala, a Multi-Love:


az album borítója:

ba4b63db.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/02/07/tobbszorosen_arad_a_szeretet_az_unknown_mortal_orchestra_uj_dalabol
Többszörösen árad a szeretet az Unknown Mortal Orchestra új dalából
süti beállítások módosítása