Barát-adagok az úton avagy PASO + DENIZ és a Harcosok klubja

2015.02.06. 13:55, Recorder.hu

paso-deniz_650.jpg(X) A Suzuki viaDAL sorozat tavalyi évadának utolsó klipje tulajdonképpen nem is a sorozat része, hiszen az ősszel megjelent viaDAL Crossover lemezen szereplő közös dalukhoz forgott, melynek címe: Az én utam. Hogy hogy jön össze a hiphop és a ska a Harcosok klubjával? Olvass tovább és kiderül!

Íme némi belső info a forgatásról. Tokay Péter, aki a sorozatból többek között az Anna & The Barbies klipjének rendezői székéből lehet ismerős, így emlékezett vissza: "Nem volt egyszerű feladat kitalálni, hogy egy klipben hogyan jelenítsük meg a tizenegy zenészből álló PASO-t és DENIZ-t, aki ugye szólista. Ebben a dalban érzésem szerint a szöveg inkább DENIZ-é, a zene pedig jobban hajaz a PASO-ra, így adta magát, hogy DENIZ legyen a főszereplő. A klipes sztori alapötletét végül KRSa-val ketten találtuk ki, ő hozta az alapötletet, én pedig kidolgoztam a teljes koncepciót. Az alapötlet az volt, ahogy DENIZ az utazás közben öt különböző emberrel és élethelyzettel találkozik, és ahogy a Harcosok klubjában is beszél erről a két főszereplő, kap egy szeletet az életéből arra az időre, amíg egyfelé vezet az útjuk. ("Tyler! Maga eddig messze a legérdekesebb barát-adag, akivel találkoztam." a szerk.) Nem biztos, hogy a teljes és valódi képet kapod, tovább is gondolhatod az ő történetét, ahogy ő is a tiédet. Ez valamilyen szinten rímel is arra, amikor valakivel hosszabb-rövidebb időre összesodródsz, például, amikor két zenekar közös számot készít.

Az eredeti elképzelés szerint egy vadregényes, gyönyörű hegyekkel teli helyszínen kezdtünk volna, viszont a forgatási napon hatalmas köd szállt le oda. Szerencsére ez a kietlen hangulat is abszolút megfelelt az utazás kezdetének. Aztán a gyártelepen, a kertvárosi családi házon keresztül eljutunk a belvárosba, közben pedig mindenféle érdekes figurával találkozunk: őrült bokszolóval, joviális családapával, menedzserrel, fanatikus botanikussal, kártyásokkal, akiket a PASO tagjai alakítanak.

Amikor zenészekkel forgatok, mindig benne van a zabszem a seggemben, hogy vajon hogy mennek majd a dolgok, ugyanis általában két véglet van - vagy ösztönösen képes színészkedni valaki, vagy egyáltalán nem, és az utóbbi esetben még a legegyszerűbb jelenetekkel is nagyon döcögősen haladunk. A PASO tagjai szerencsére jól hozták a szerepeket, pedig még a forgatás előtt pár nappal is cserélgettünk, hogy ki lenne az adott szerepre a legmegfelelőbb. A PASO –s Laci, aki a családapát játssza, ráadásul szó szerint magát alakíthatta, hiszen feleségével erre az időszakra várták gyermekük megszületését. Benne is volt a pakliban, hogy a forgatásról rohanhatunk a kórházba.

Ami még talán érdekes, hogy az egész klipet lelassítva forgattuk, és aztán a kép azon részeit, amikor DENIZ énekel, visszagyorsítottuk az eredeti tempóra, ezzel is hangsúlyozva, hogy az ő nézőpontjából látjuk a különböző szereplők elképzelt életét. Emiatt fontos volt, hogy a szereplők a közös jelenetekben ne érjenek össze, így meg tudtunk spórolni egy csomó utómunkát."

A hat különleges dalt tartalmazó Suzuki viaDAL Crossover lemezt ma éjfélig még ingyenesen letölthetitek innen! Meghallgatni pedig itt tudjátok.

I Love Suzuki Facebook: https://www.facebook.com/ilovesuzuki

I Love Suzuki Web: http://ilovesuzuki.hu

viaDAL Crossover letöltés: http://sdai.ly/s5YRw

És íme a videó:

 

https://recorder.blog.hu/2015/02/06/barat-adagok_az_uton_avagy_paso_deniz_es_a_harcosok_klubja
Barát-adagok az úton avagy PASO + DENIZ és a Harcosok klubja
süti beállítások módosítása