Harc a bankkölcsönért idétlen időkig Skrillex új klipjében

2015.02.04. 13:24, subrecorder

skrillex_1.jpg

Skrillex hihetetlen tempóban ontja a videókat tavalyi debütáló albumáról, a Recess-ről, a most közzétett Doompy Poomp kisfilmje már az ötödik a sorban. Ami még hihetetlenebb, hogy ezek a videók általában élvezetesre sikerednek, köszönhetően egy-egy jó rendezőnek, vagy ötletnek. A mostani kliphez mind a kettő adott.

Skrillex első stúdiólemezéhez készült már a szokásosnál is rejtélyesebb Nabil-videó, K-pop hatásokkal tűzdelt alkotás és poszt-apokaliptikus afrikai tánckoreográfia is, most pedig az album legfurcsább dalához egy hozzá mérten elszállt kisfilm a Fleur & Manu rendeződuó jóvoltából. A francia kettős leginkább az M83-kliptrilógia által lehet ismerős, de bemutattuk a Lykke Linek és a Movementnek rendezett klipjeiket is. "Fleur és Manu nem csak a kedvenc rendezőim, hanem szerintem úgy általában véve egy egyik kedvenc művészpárosom." - mondta Skrillex. "Mindig is akartam velük dolgozni. Ez a dal viccként indult, amit nagyon régen írtam. Sok rajongóm nem érti és utálja ezt a dalt, éppen ezért gondoltam, hogy vicces lenne, ha pont ehhez készítenénk klipet Fleurrel és Manuval." - tette hozzá.


ILYENNEK LÁTTUK SKRILLEXET TAVALY A SZIGETEN.

A narratíva szerint borzalmas hajviseletű hősünk elmegy a bankba, hogy kölcsönt vegyen fel. Magabiztosan lép be a fiókba, de kérelmét elutasítják. Ezután szürreális dolog történik, ugyanis minden kezdődik elölről. Financiális gondokkal küzdő karakterünk ismét a nap elején találja magát, amint elindul a pénzintézetbe. Nem véletlen, hogy a videó február 2-án, az Észak-Amerikában ünnepelt Mormota-napon (Groundhog Day) jelent meg, hiszen a hasonló című, Bill Murray főszereplésével készült 1993-as kultfilmet idézi meg szándékosan. A bankfióka lépve hősünk mintha párhuzamos dimenziókba csöppenne, van, hogy mindenki meztelen, vagy éppen álarcos rablókra nyit rá, de sosem ítélik meg neki a kölcsönt, így aztán kezdődik az egész újra, és folytatódik idétlen időkig. A klip maga is jó párszor újranézhető, mert hiába mások a szcenáriók, a szereplőik ugyanazok, és így érdekes figyelni az apró különbségeket.


Skrillex friss videója a Doompy Poomp című dalhoz:

https://recorder.blog.hu/2015/02/04/harc_a_bankkolcsonert_idetlen_idokig_skrillex_uj_klipjeben
Harc a bankkölcsönért idétlen időkig Skrillex új klipjében
süti beállítások módosítása