Andre 3000 és Frank Ocean is szerepel Chance The Rapper debütáló lemezén

2015.02.02. 10:56, subrecorder

bf11531f.jpeg

Chance The Rapper szinte egyik napról a másikra lett Chicago legnagyobb hiphop reménysége Kanye West óta, hiába fűződik nevéhez mindössze két mixtape. A saját, megérdemelt hype-ján lovagolva Chance idén viszont két teljes stúdióalbumot is ki fog adni, egyet háttérzenekara, a Donnie Trumpet & The Social Experiment, egyet pedig saját neve alatt.

A tavalyi Lollapalooza fesztiválon Chancelor Bennett, vagyis Chance The Rapper ugyanabban az időpontban lépett fel, mint Skrillex és a headliner Kings Of Leon. Hármuk közül ez a 21 éves helyi srác vonzotta a legnagyobb közönséget, sőt, az egész fesztivál egyik legnagyobb közönségét, hatvanezren voltak rá kíváncsiak. Mindezt úgy, hogy két évvel előtte akkor rakta össze az első mixtape-jét, amikor 10 napra kitiltották a gimiből. 2013-ban az Acid Rap már úgy lett rengeteg hiphop szaklap és zenei oldal kedvenc albuma, hogy ismét csak egy ingyenes letöltésről beszélünk.


CHANCE THE RAPPER NEMRÉG JAMES BLAKE-KEL IS AUTÓKÁZOTT EGYET, NABIL RENDEZÉSÉBEN.

Chance varázsa az, hogy a telített hiphop zsánerben képes volt úgy keverni az összetevőket, hogy abból ha nem is új, de egyedi főzet készüljön. Középosztálybeli neveltetését nem tagadja, nem készít kamu utcarappeket, az ő dalainak fő összetartó ereje a drog. Persze nem a crackért, hanem inkább a hallucinogénekért van oda, és ez nem csak szövegeiben, de zenéiben is hallatszik. Az alapok hol "víz alól" szólnak, hol acid dzsesszesen impróznak benne a háttérzenészek, akik olyan fontos része lettek a rapper sikerének, hogy idén már külön lemezt jelentetnek meg Donnie Trumpet & The Social Experiment néven. A Donnie Trumpet név Nico Segal trombitást takarja és nem véletlen, hogy ő van kiemelve a projekt nevében. Maga Chance is többször megjegyezte, hogy a zenekarban Segal a főnök, az ő zenei akarata érvényesül legtöbbször. A Surf című albumon szerepelni fog Raury és ismét csak ingyenesen letölthető formában fog megjelenni.

A rapper saját szólóprojektjéről már sokkal kevesebbet tudunk, míg a Surfről már megosztásra került több dal is, addig erről eddig csak lehetséges közreműködők neveit hallhattuk. Egy friss interjújában most Chance elárulta, hogy André 3000-re és Frank Oceanre biztosan számíthatunk, illetve még korábbról tudjuk, hogy J. Cole is ott van a listán. A rapper tehát a karrierje helyett inkább a szimpátiáját építi, ahelyett, hogy az őt minden bizonnyal sztár nmmstátuszig repítő debütáló albumán dolgozna, inkább zenél még egyet a haverjaival, miközben a legnagyobb nevek várják a stúdióban. Mi kíváncsian várjuk mind a két anyagot.


A Donnie  Trumpet & The Social Experiment első bemutatott dala:


szintén a Surf-ön kap majd helyet a Sunday Candy:


és egy szám Chance előző mixtape-jéről:

https://recorder.blog.hu/2015/02/02/andre_3000_es_frank_ocean_is_szerepel_chance_the_rapper_debutalo_lemezen
Andre 3000 és Frank Ocean is szerepel Chance The Rapper debütáló lemezén
süti beállítások módosítása