Ice-T a feleségét is leveri, ha az nem engedi Xboxozni

2015.01.25. 13:19, subrecorder

body_count.jpg

A tavalyi év egyik legjobb bűnös öröme és nosztalgiatripje (csak nézzünk rá erre a borítóra!) a Body Count 8 év utáni visszatérő lemeze, a Manslaughter volt, melyen Ice-T megint régi fényében tündököl. A Talk Shit, Get Shot című ars poetica után most újabb klip készült ehhez az albumhoz, mégpedig a Suicidal Tendencies klasszikus Institutionalized-jának modern feldolgozásához.

A Body Count rövid történetét a Talk Shit, Get Shotról szóló cikkünkben végigvettük, így most ennek megismétlésétől megkímélünk mindenkit, nem úgy, mint Ice-T, aki tudvalevőleg senkit nem kímél meg semmitől. A Manslaughter tele van gyöngyszemekkel, ilyen az Institutionalized is, mely anno a Suicidal Tendencies 1983-as bemutatkozó albumán volt hallható először. Az eredeti számban és klipben a viccesen fiatal Mike Muir főleg arra panaszkodik, hogy a muterja miatt egy rohadt Pepsit sem tud nyugodtan meginni, ezen pedig annyira feldühödik, hogy a végén még zárt osztályra is kerül. Ice-T-t persze senki nem küldheti zárt osztályra, és ő nem is egy üveg kólán akad ki, a szöveg nagyrészt modernizálva van, csak a refrén változatlan.

Az új verzióban mindannyiunk számára ismerős first world problem helyzetek kerülnek említésre: Ice-T egy nehéz nap után végre hazaér, éppen feltenné lábait a kis zsámolyára és elkezdene videojátékozni, de persze pont ekkor jön Coco, a felesége, és akadályozza férje kikapcsolódását, mert az Oprah-ban azt látta, hogy a videojáték rossz. Vagy: Ice-T ül a dolgozószobájában a csíkos Ralph Lauren pólójában és az elfelejtett email jelszavát próbálja megszerezni az ügyfélszolgálattól, miközben persze szólnak a gitárszólók a háttérben keményen. A harmadik verzéből pedig csak egy rövid beszélgetést idéznénk:

"- Tudod mennyi cukor van abban az üdítőben?
- Tudod mennyi vér van az emberi testben? SZERETNÉD MEGTUDNI?"

Úgy érezzük, éppen itt van az ideje, hogy valaki újjáélessze az Egymillióan egy Ice-T koncertért a Kossuth térre nevű Facebook-oldalt.


Ice-T és a Body Count új, persze szándékoltan nem PC klipje, az Institutionalizedhoz:


az eredeti dal a Suicidal Tendencies előadásában:

https://recorder.blog.hu/2015/01/25/ice-t_a_feleseget_is_leveri_ha_az_nem_engedi_xboxozni
Ice-T a feleségét is leveri, ha az nem engedi Xboxozni
süti beállítások módosítása