Madeon márciusban végre első lemeze irányába kaladozik

2015.01.21. 10:44, subrecorder

madeon.jpg

A francia elektronika-csodagyerek, a 21 éves Hugo Pierre Leclercq, vagyis Madeon hiába dolgozott a zenei világ legnagyobb neveivel az utóbbi években, rendes stúdiólemezt még mindig nem hallhattunk tőle. Ez március 30-án megváltozik, ekkor jön ki a producer debütálása, az Adventure, a rajta lévő vendégek sora pedig impozáns.

A nantes-i születésű srác 11 éves kora óta készít zenét, a Madeon nevet 2010 óta használja. Még ugyanabban az évben megnyert egy Pendulum-remixversenyt, de a világ a következő évben figyelt fel rá a Pop Culture című mash-upja révén, amelynek videója vírusként terjedt az interneten, és ez elég is volt a nemzetközi hírnévhez. Egy évvel később, a SXSW fesztiválos fellépése után az akkor 17 éves Madeont szinte azonnal leszerződtette a Columbia kiadó, pár hónappal később pedig már Lady GaGa Artpop-albumán dolgozott, Ellie Gouldinggal adott ki közös számot, mindezt úgy, hogy az angol nyelvvel még eléggé hadilábon állt. Azóta Leclercq a világ legnagyobb fesztiválszínpadain lép fel, 3 lépés távolságra tartva magától az EDM-címkét. "Nem igazán érzem magam közel az EDM-szcénához. Nem is hallgatok tánczenei kiadványokat. Talán valamikor izgattak a lehetőségei, de most már egyáltalán nem. Én csak csinálnám a dolgomat, az emberek már rám sütik az EDM jelzőt. Kösz nem, én csak magamat akarom adni." - mondta a producer nemrég. Ha valahonnan ismerős lehet ez, az nem véletlen, alig egy éve jött ki a hasonló korú, hasonlóan gondolkodó amerikai Porter Robinson bemutatkozó lemeze, neki pedig bejött az indie-zenével való kísérletezés a Worlds-ön, kellemes hallgatnivaló lett.

Madeon debütáló albuma, az Adventure ugyanakkor már a címében is különböző stílusokban való kalandozást ígér, és ez csak erősíti a közreműködők listájára. Lesznek itt azonnal felismerhető hangú indiepop újvonalasok (Mark Foster a Foster The People-ből és Dan Smith a Bastille-ból), dreampop nagyágyúk (Passion Pit) és jól menő dalszövegírók (Charli XCX, Jimmy Napes) is. Madeont rendkívül érdekli a brit soulzene és az alt-rock is, szóval ilyen hatásokra is lehet majd számítani a március 30-án megjelenő lemezen.


Madeon debütáló albumának fő single-je, a You're On:


szintén az albumról a keményebb Imperium:


csak a deluxe-verzión kap majd helyet a producer eddigi legnagyobb slágere, az Icarus:


az Adventure borítója:

unnamed-1.jpg

Címkék: madeon
https://recorder.blog.hu/2015/01/21/madeon_marciusban_vegre_elso_lemeze_iranyaba_kaladozik
Madeon márciusban végre első lemeze irányába kaladozik
süti beállítások módosítása