A polipszörny becserkészi áldozatát, avagy ismét egy nagyszerű klip Hiro Muraitól

2015.01.11. 11:29, subrecorder

childish_gambino.jpg

Ha ma bárkit megkérünk, hogy azonnal mondjon egy menő, aktuális videokliprendezőt, akkor nagy biztonsággal kijelenthető, hogy Nabil neve fogja elhagyni a száját, de ha ránézünk Hiro Murai utóbbi években végzett munkájára, akkor kiderül, hogy egy lehetséges új trónkövetelő van a láthatáron. Murai most kiadott, Childish Gambino számára készített videója csak megerősíti felzárkózó pozícióját.

Nabil videográfiájának lehet, hogy gyönyörű minden egyes képkockája, de olyan fülledt, erős hangulatot, mint ami Hiro Murai leggyengébb klipjét is átitatja, csak kevésszer sikerült létrehoznia. Ráadásul a fiatal japán rendező (legtöbbször) nem is dolgozik olyan eszméletlen büdzsékből, mint a mester, szinte bármit képes megalkotni számítógépes technológia nélkül is. Kedvelt szimbóluma az éjszaka és annak személyiségváltoztató hatásai, majd' minden alkotása sötétben játszódik, vagy legalábbis mesterséges fények között. Tavalyi munkáiról mi is többször beszámoltunk, írtunk a Queens Of The Stone Age és a Shabazz Palaces számára rendezett videóiról, most pedig örömmel mutathatjuk be Childish Gambino Sober című dalához készített kisfilmjét.


AZÉRT NABILT SEM KELL FÉLTENI, Ő PÉLDÁUL ILYEN SZÉPSÉGEKET RÁZ KI A KISUJJÁBÓL.

Childish Gambino, vagyis Donald Glover forgatókönyvíró-humorista-színész visszatérő vendége Murainak, eddig a rapper/énekes minden egyes kislemezénél együtt dolgoztak, egységes képet alakítva ki az előadó számára. Még valami narratívaféle is feltűnik Glover négy videójában, bár ez inkább sejtés, mint megerősített tény. Az biztos, hogy mindegyikben nagy szerepet kap az egyedüllét és a magány, utazzon éppen a főhős a macijával egy óriáskeréken az egyikben, vagy pusztítsa el a szerelmét polipszörnyként egy másikban. A most megjelent Soberben Glover látszólag nagyon megviselt állapotban (talán épp nemrég falta fel Jhene Aikót?) ül egy éjszakai gyorskajáldában, ahol szépen belezuhan az ott várakozó idegen lányba, majd mindent megtesz azért, hogy a hölgy felfigyeljen rá. Fehér galamb, léggitárszóló és egy igen komoly tánc (koreográfus: Ian Eastwood) sem elég a szív meglágyításához, így az egész megmarad egy naiv próbálkozásnak, na meg egy minden ízében tökéletes videónak. A Sober amúgy Childish Gambino tavalyi Kauai című EP-jén található meg.


Hiro Murai Childish Gambino számára készített friss videója:


ez az Earl Sweatshirt-klip pedig még egyszerűbb és még hatásosabb:

https://recorder.blog.hu/2015/01/11/a_polipszorny_becserkeszi_aldozatat_avagy_ismet_egy_nagyszeru_klip_hiro_muraitol
A polipszörny becserkészi áldozatát, avagy ismét egy nagyszerű klip Hiro Muraitól
süti beállítások módosítása