Amíg te buliztál, Kanye West kiadott egy ultra személyes dalt Paul McCartney-val

2015.01.01. 07:22, subrecorder

0b370225.jpg

Jól kezdődik ez az év. Azt már hónapok óta tudjuk, hogy Kanye West és Paul McCartney együtt dolgozott valamin, most pedig egyszer csak utat talált az internetre az Only One, kettejük kollaborációja. Ráadásul nem is szivárgás történt, a dal elérhető az iTuneson is. A minimalista, auto tune-os ballada West kislányához, North-hoz íródott.

Kanye West a 2013-as Yeezus óta nem hallatott magáról, és bár voltak pletykák, hogy a lemez folytatása még 2014-ben kijön, ez végül nem történt meg. Mindössze két, rossz minőségű kiszivárgott dalrészletet lehetett elkapni az évben God Level és All Day címen, de elég hamar törölték ezeket is. Mindezek ellenére a fél világ bizonygatta, hogy éppen együtt dolgozik Westtel (James Blake például), szóval látóhatáron belül volt már legalább egy kislemez elég régóta. Végül Paul McCartney lett a befutó, a vele közös Only One Észak-Amerikai idő szerint majdnem pontosan éjfélkor érkezett, csak hogy stílusosak legyenek. A dal természetesen tökéletes ellentéte mindennek, amit a Yeezuson hallhattunk, istenkomplexusos őrült messiás helyett most az érzelmes Kanyét kapjuk, amint a kislányának North Westnek énekel altatót. Még egyszer leírom, ízlelgessük az információt: Kanye West és Paul McCartney közös altatódalt írt. Mi lehetne ennél távolabb mondjuk a Black Skinheadtől?


A PITCHFORK SZERINT KANYE WESTÉ AZ ELMÚLT ÖT ÉV LEGJOBB LEMEZE IS.

Elsőre ugyan az ex-Beatles-tag nem igazán tűnik fel a számban, de ha odafigyelünk, végig ő háttérvokálozik és az aláfestő orgonadallam is olyan fülbemászó, hogy csak az ő keze alól származhat. Ennyi az egész, egy orgona, Kanye és a My Beautiful Dark Twisted Fantasy-re emlékeztető autotune, még egy nyavalyás dob-, vagy basszushangminta sincs sehol. Ha pedig a Yeezus extrémen erőszakos és konfrontatív volt, akkor ez a dal extrémen érzékeny és személyes, szóval a szélsőségekhez való ragaszkodás és a minimalizmus az, ami átörökítődött a tavalyi lemezről. Nem tudni, hogy az Only One már a következő Kanye-album előfutára, vagy csak egy egyszeri kislemez, mi inkább 65%-ban afelé hajlunk, hogy önálló megjelenés. Mindenesetre Seth Rogen állítólag már hallotta a teljes új anyagot, a rapper egy limuzinban nemrég elnyomta neki az egészet nyersen, csak szövegelve. Nekünk még valamennyit várnunk kell rá.


Kanye West friss dala, melyben Paul McCartney működik közre: 


bár a karácsonynak már vége, azért még így is marha vicces a Yeezus ünnepi hangulatba csomagolva, a Kreezust megéri meghallgatni:

https://recorder.blog.hu/2015/01/01/amig_te_buliztal_kanye_west_kiadott_egy_ultra_szemelyes_dalt_paul_mccartney-val
Amíg te buliztál, Kanye West kiadott egy ultra személyes dalt Paul McCartney-val
süti beállítások módosítása