Kell a Punnany Massif nagyonnagybőgője? Tessék, feltették a Vaterára.

2014.12.18. 11:50, Recorder.hu

punnany_bogo_650.jpg

Ha gyors vagy, a tiéd is lehet. De meg lehet venni persze a legutóbbi klipből ismerős többi óriáscuccot, a gigagitárt, a makromikrofont és a hiperhegedűt is a Punnany Massif jótékonysági árverésén. Az aukciók bevételét egy, mélyszegénységben élő gyermekek felzárkózását segítő zenei program megvalósítására ajánlja fel a zenekar. Siess, ha akarod karácsonyra magadnak vagy másnak ajándékba valamelyik egyedi műanyag hangszert, mert licitálni már csak ma, december 18-án délután 4-ig lehet rájuk a Vatera online piacterén keresztül.

A Punnany idén nyáron az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztiválon adott a résztvevők számára emlékezetes koncertet, amelyen kiemelt szerepet kapott tíz hatalmas műhangszer. Ezeket, a legújabb klipjükben, a Hétköznapi Hősökben is felbukkanó látványos dizájntárgyakat ajánlotta most fel a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felemelését célzó zenepedagógiai módszer, a Szimfónia Program számára az ország egyik legismertebb zenekara.

„Nem áll távol tőlünk a karitatív ügyek támogatása, korábban már a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat, illetve az Amnesty International programjaihoz is nyújtottunk segítséget” – mondta Felcser Máté, a zenekar frontembere. „Az idei nyáron fontos szerepet kaptak a nagy, színes hangszerek a Hétköznapi hősök forgatásán Veszprémben, a Szigeten és a Parkban is. Arra gondoltunk, hogy az év végével még egyszer elővesszük ezeket, ezúttal azért, hogy olyanokon segítsünk, akiknek az életéből eddig kimaradt a zenélés öröme. Szeretnénk abban segíteni, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerek kapjon esélyt a felemelkedésre. Ehhez azonban pénz is kell. Ezért úgy döntöttünk, elárverezzük a dekorációként szolgáló nagy hangszereket, a befolyó összeget pedig felajánljuk a Szimfónia Program javára” – mondta a frontember.

A nyomortelepeken élő gyerekek felemelését célzó zenepedagógiai módszer negyven éve Venezuelában született, Magyarországon a Symphonia Alapítvány honosította meg és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével indította el 2013 nyarán. Célja az esélyteremtés, a közösségi élmény és a csapatjáték. A program keretében a zenetanárok hangszeres foglalkozásokat tartanak, megmutatják a helyes hangszerkezelést és közös zenéléseket, koncerteket szerveznek halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek az ország legszegényebb részein. A módszer segít abban, hogy a gyermekek az együttműködést, az alkalmazkodás képességét megtapasztalva, küzdőképes és a társadalmi életre érett fiatalokká váljanak. „A résztvevő srácok sok esetben életükben először tapasztalják, hogy milyen jó dolog a kreatív önkifejezés, a csapatmunka, a közösség. Sőt, aki rendszeresen részt vesz ezeken a foglalkozásokon, még a suliban is jobban teljesít, könnyebben megtalálja a hangot másokkal” – mondta Farkas Roland Wolfie.

A kistelepülések iskoláiban óriási az érdeklődés, több helyen négyszer-ötször annyi diák jelentkezik, mint amennyire a szervezők előzetesen számítanak és amennyi diákkal a program keretében foglalkozni tudnak. Az ingyenes órák is egyre népszerűbbek, egyre bővül az ide érkezők köre. A szakemberek szerint a program titka, hogy a közös zenélés sikerélményt ad, megvalósítható célokat tűz a gyerekek elé, és mindeközben rendszerességre szoktatja őket.

A licitálás mellett a szervezők várják az adományokat is. „Célunk az, hogy a licitálásból és az adományokból befolyt összeggel további 200 gyerek csatlakozhasson a programhoz” – mondta Máté, aki a zenekar tagjaival és a szervezőkkel együtt arra biztat mindenkit, hogy akinek lehetősége van, bármilyen kis összeggel is, járuljon hozzá a gyerekek képzéséhez.

Licitálni a http://www.vatera.hu/punnanymassif oldalon lehet, az adományokat pedig a http://szimfonia.maltai.hu-n várják a szervezők.

Mire is jó ez a projekt, és miért érdemes támogatni?

És a nyári videoklip, főszerepben a műanyag hangszerekkel:

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/12/18/kell_a_punnany_massif_nagyonnagybogoje_tessek_feltettek_a_vaterara
Kell a Punnany Massif nagyonnagybőgője? Tessék, feltették a Vaterára.

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr246994543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása