Ma este Death In June és Lydia Lunch Budapesten

2014.12.17. 09:15, subrecorder

death-in-june-3.jpg

Douglas Pearce immár harminc éve rendületlenül alkotja kísérteties, sötét, kontroverzív neofolk dalait, melyeket egyszerre hat át a goth- és az indusztriális zene, valamint a posztpunk is.

Death In JuneCawatana

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:00

Belépő: 4500 Ft

Facebook-esemény

Death In June eredetileg trióként indult a 80-as évek elején, néhány (remek) posztpunk/indusztriál lemez után azonban Douglas Pearce egyedül maradt, melyből stílusváltás következett, hideg dobgép és szintik helyett elővette az akusztikus gitárt és neofolkra keresztelte a zenéjét. Azóta folyamatosan változó felállásban lép fel, kollaborációinak száma végtelen. Maszkjaik és a lemezeken/koncerteken használt szimbólumaik miatt sok kontroverzív helyzetbe is kerültek, Pearce-t még nácizmussal is megvádolták. Kultusza azonban az évek alatt csak nőtt és nőtt, mára pedig az egyik legösszetartóbb, legfanatikusabb rajongói bázis az övé. Szerzeményei egy egyedi, különleges világot hoznak létre, ahonnan nehéz szabadulni, ha egyszer magával ragadott. Legjobb nem is próbálkozni.

 

 


lydia-lunch-promo-photo-2014.jpg

Sokan pályázhatnak a „New York-i underground nagyasszonya” címre, de az biztos, hogy Lydia Lunch önéletrajza a pakk tetejére kerülne. A post- és art punk, a no wave, a spoken word és még ezer más súlyos stílus központi alakja Big Sexy Noise nevű zenekarának élén hasonló című karrierösszegző albumát játssza majd el nekünk.

Lydia LunchderTANZ

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3000 Ft

Facebook esemény

Szólóénekes, a Teenage Jesus And The Jerks, a Beirut Slamp, a Big Sexy Noise tagja, még ezer más zenei megjelenés és kollaboráció, spoken word előadó, több mint 20 filmben színésznő, forgatókönyvíró, zeneszerző, narrátor, színpadi színész, 9 könyv írója. "Mindössze" ennyi Lydia Lunch eddigi munkássága, hozzánk most a Big Sexy Noise-zal érkezik, mellyel legutóbb 2011-ben adott ki lemezt, ezen (Trust The Witch) mindazok a hatások, melyek az elmúlt 35 évben érték, mind ott vannak. Ha érdekel, milyen lehetett New Yorkban menőnek lenni 1979-ben, ennél közelebbit nem találsz Budapesten. Jelige: ki az a Kim Gordon?

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/12/17/ma_este_death_in_june_es_lydia_lunch_budapesten
Ma este Death In June és Lydia Lunch Budapesten
süti beállítások módosítása