Programajánló: december 16-22.

2014.12.16. 20:15, subrecorder

di6.jpg

Utoljára még húzzuk meg 2014-et, aztán tényleg felveheti mindenki a csúnya kötött pulóvereit. Heti programajánlónkban furcsábbnál furcsább előadók kerülnek elő, nem feltétlenül ünnepi hangulatban.

December 17. Szerda

Douglas Pearce immár harminc éve rendületlenül alkotja kísérteties, sötét, kontroverzív neofolk dalait, melyeket egyszerre hat át a goth- és az industrial zene, valamint a post punk is.

Death In June, Cawatana

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:00

Belépő: 4500 Ft

Facebook esemény

A Death In June redetileg trióként indult a 80-as évek elején, néhány (remek) posztpunk/indusztriál lemez után azonban Douglas Pearce egyedül maradt, melyből stílusváltás következett, hideg dobgép és szintik helyett elővette az akusztikus gitárt és neofolkra keresztelte a zenéjét. Azóta folyamatosan változó felállásban lép fel, kollaborációinak száma végtelen. Maszkjaik és a lemezeken/koncerteken használt szimbólumaik miatt sok kontroverzív helyzetbe is kerültek, Pearce-t még nácizmussal is megvádolták. Kultusza azonban az évek alatt csak nőtt és nőtt, mára pedig az egyik legösszetartóbb, legfanatikusabb rajongói bázis az övé. Szerzeményei egy egyedi, különleges világot hoznak létre, ahonnan nehéz szabadulni, ha egyszer magával ragadott. Legjobb nem is próbálkozni.

 

Sokan pályázhatnak a „New York-i underground nagyasszonya” címre, de az biztos, hogy Lydia Lunch önéletrajza a pakk tetejére kerülne. A post- és art punk, a no wave, a spoken word és még ezer más súlyos stílus központi alakja Big Sexy Noise nevű zenekarának élén hasonló című karrierösszegző albumát játssza majd el nekünk.

Lydia Lunch, derTANZ

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3000 Ft

Facebook esemény

Szólóénekes, a Teenage Jesus And The Jerks, a Beirut Slamp, a Big Sexy Noise tagja, még ezer más zenei megjelenés és kollaboráció, spoken word előadó, több mint 20 filmben színésznő, forgatókönyvíró, zeneszerző, narrátor, színpadi színész, 9 könyv írója. "Mindössze" ennyi Lydia Lunch eddigi munkássága, hozzánk most a Big Sexy Noise-zal érkezik, mellyel legutóbb 2011-ben adott ki lemezt, ezen (Trust The Witch) mindazok a hatások, melyek az elmúlt 35 évben érték, mind ott vannak. Ha érdekel, milyen lehetett New Yorkban menőnek lenni 1979-ben, ennél közelebbit nem találsz Budapesten. Jelige: ki az a Kim Gordon?


December 18. Csütörtök

Portugália fog megidéződni ezen az estén a MÜPA-ban, nem csak Tóth Evelin triója, de Maria João, az ország szülötte által is.

Tóth Evelin TrióMaria João & Ogre Trio

Helyszín: MÜPA

Kezdés: 20:00

Belépő: 2500 - 3900 Ft

Facebook esemény

Ibériai hangulatú etnojazz szól majd mindkét előadótól, nem csak külön-külön, hanem valamikor az este folyamán együtt is. Tóth Evelin triója (Kardos DánielSzalai Péter) és Maria João hármasa (João FarinhaAndré Nascimento) az ország népzenéjét keverik majd dzsesszel, elektronikus zenével és jellegzetes hangjukkal. A próbafolyamatok már régóta tartanak köztük, hogy Tóthot idézzük: "nem csak egy Tavaszi szél vizet árasztra lehet számítani, komolyan együtt dolgozunk". Az este magyar fellépője Maya című albumát is bemutatja, ha már itt jár.


December 19. Péntek

Keresztény rap - állítja magáról Facebook profilján Hot Since 82, vagyis Daley Padley, pedig nem is azt játszik, hanem jóféle deep house-t, nem is értjük, minek akarja letagadni.

Hot Since 82

Helyszín: PRLMNT

Kezdés: 22:00

Belépő: 3500 / 4000 Ft

Facebook esemény

A HI!FLY csapat születésnapját ünnepelendő hívták meg egyébként Padley-t, aki olyanok után játszik hasonló eseményen, mint Karotte, Reboot, Monika Kruse, vagy éppen Kölsch, a társaság tehát illusztris. Padley nem is olyan régen, 2010-ben indult el a producerúton, Ibizán a telefonjával mentett meg egy bulit, melyen a saját, otthoni szerzeményei voltak, a közönségnek bejöttek, hamarosan pedig már Noirnál jelentek meg trackjei. A leedsi DJ-nek azóta saját kiadója is van (Knee Deep In Sound), ide továbbra is folyamatosan szállítja a deep house dalait, melyekbe valóban könnyű térdig (ha nem tovább) elmerülni egy egész estére.


December 20. Szombat

Andrey Pushkarev lassan szokásossá váló évzáró szettjét játssza az A38-on, az orosz lemezgyűjtőt, és az ő melodikus technóját azonban mindig érdemes meghallgatni.

Andrey Pushkarev, Isu

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: 3000 / 3500 Ft

Facebook esemény

Érdemes sulirádiót vinni, ki tudja mi lesz belőle, Andrey Pushkarevet is ez indította el a zenei pályán szülővárosában, Votkinskban. Aztán elkezdett az ottani egyetlen klubban is zenélni, de mikor az bezárt, komolyan elhatározta magát és Moszkvába költözött, hogy ott folytassa. Lemezimportőrként dolgozott, hogy eltartsa magát, így indult vinylgyűjtési mániája, alig pár év alatt 5000 darabosra növekedett kollekciója, ma már ennek többszörösével büszkélkedhet. Egy általa vezetett rádióműsor által jött meg számára az ismertség külföldön, mióta hazáján kívül játszik, azóta nálunk szívesen látott vendég. Pushkarev ezen az estén reggelig teszi majd a lemezeket, előtte azonban még időt kap Isu is, a szervező Aktrecords keresztapja is.


Ha voltál az Ozora fesztiválon és szeretnéd még egyszer idén megidézni, hogy milyen is volt a chillsátorban henyélni, vagy ha nem voltál, de érdekel, milyen feeling lehetett, akkor ajánljuk Ott. Teslás fellépését, hiszen a producer régóta visszatérő vendég a pszichedelikus ünnepen.

Ott., Tsubi, Gorgo

Helyszín: Tesla

Kezdés: 22:00

Belépő: 2700 / 3200 Ft

Facebook esemény

A brit Otteran Langrell electrós dubzenéjéval mára komoly követőtábort alakított ki magának, ráadásul olyanokkal is dolgozott a közelmúltban, mint Brian Eno, a The Orb duó és Sinead O'Connor, akik nem kis nevek, valljuk be. Trackjeiben mesterien keveri a technót, az ambientet, de még a törzsi hangszereket is a dubbal, ettől válik Ott. zenéje különlegessé és egyedivé. Klubokban ritkán látni, pláne itthon, szóval érdemes meglesni a Teslában, örömünnep lesz, ami után könnyebb lesz elviselni azt a bizonyos rokont karácsonykor.


További ajánlott zenei események a közeljövőben:


Január 24. Szombat

A38

The Raveonettes

Február 23. Hétfő

A38

Mark Lanegan

Február 25. Szerda

A38

Spain

Február 27. Péntek

A38

Bad Manners

https://recorder.blog.hu/2014/12/16/programajanlo_december_16
Programajánló: december 16-22.
süti beállítások módosítása