Hét év után végre új dal a Modest Mouse-tól

2014.12.16. 10:22, subrecorder

modest-jpg.jpg

D'Angelo után tegnap egy régóta csendben lévő zenekar hallatott magáról, a Washington állambeli Modest Mouse. Azt már pár napja tudjuk, hogy a csapat hatodik sorlemeze márciusban jön, de eddig semmit nem hallhattunk róla. Most viszont itt van a fő single, a Lampshades On Fire.

Isaac Brock 2000-ben valami egészen különlegeset tudott véghezvinni a Modest Mouse-zal. Az együttes rajongói bázisa az első két (kitűnő) lemez után iszonyatosan megijedt, mikor a zenekar aláírt az Epic kiadóhoz. Úgy gondolták, búcsút mondhatnak a 65-70 perces albumoknak, az ideges kilátástalanságnak, ami minden dalukból áradt, és el kell fogadniuk, hogy a Modest Mouse valóban egy szürke kisegér lesz a hasonló zenét játszó indie zenekarok között. Nem így lett, ez pedig a frontembernek, Borcknak köszönhető. Első nagykiadós lemezük, a Moon & Antarctica csak 10 perccel volt rövidebb, mint korábbi anyagaik, a reménytelen hangulat pedig még soha nem telepedett rá annyira a csapatra, mint itt. Az album azonnal klasszikus státuszba emelkedett, a négy évvel későbbi folytatásra (Good News For People Who Love Bad News) pedig a Modest Mouse feltette azt a dalt, ami később majdnem az egész év legnagyobb slágere lett az Egyesült Államokban. A Float On nagy vízválasztó, itt mondtak végleges búcsút a korai időszaknak (reményteli, pozitív attitűddel áthatott dal, az isten szerelmére!) és vetették bele magukat az újba, mely mainstream sikereket hozott bőven, de "zseniális" helyett már csak "átlagból kiemelkedő" két lemezt tudtak letenni az asztalra.

Ráadásul az utolsó (We Were Dead Before The Ship Even Sank - ezen Johnny Marr gitározott) 2007-ben jelent meg, szóval a rajongók már régóta csirkefarháton élnek, mindössze egy semmilyen, B-oldalas szerzeményeket tartalmazó kiadvány jelent meg az elmúlt hét évben. A koncerteken azonban már jó ideje játszanak egy dalt, ami soha sehol nem jelent meg, Lampshades On Fire címmel. Most kiderült, hogy ez a szám a jövő márciusban megjelenő, Strangers To Ourselves album fő kislemeze, és végre stúdióminőségben is hallgatható. A bejelentés rendhagyóan sikeredett, Brockék néhány kiválasztott rajongónak elküldték postán a single-t vinylen, egy rövid üzenettel, amiben leírják, hogy mikor is jön az új album, majd várták, hogy a közösség megtegye a magáét. Most, hogy már mindenki számára elérhető a dal, megállapítható, hogy gyökerekhez való visszatérést nem szabad várni, csak jó iparosmunka indierockot, de hát ez is jóval több a semminél. A Modest Mouse még mindig azonnal felismerhető Brock rángatózó hangjáról és furcsa dalairól, ezt pedig tökéletesen hozza a Lampshades On Fire is. A 2015. március 3-án megjelenő, 15 számos Strangers To Ourselvesnek lent megmutatjuk a borítóját is.


A Modest Mouse új dala, a Lampshades On Fire:


a lemez borítója:

08333145.jpg


a Float On híres gitármelódiája:


a régi Modest Mouse egyetlen dalban bemutatva:

Címkék: modest mouse
https://recorder.blog.hu/2014/12/16/het_ev_utan_vegre_uj_dal_a_modest_mouse-tol
Hét év után végre új dal a Modest Mouse-tól
süti beállítások módosítása