Dalpremier! Csodagyerek: Tükör

2014.12.14. 19:22, Frontrecorder

csodagyerek_1.jpg

Az első EP-je premierjét júniusban itt nálunk tartó (és azt walkmanen is terjesztő), szintis-elektrós színezésű gitárpopot kultiváló Csodagyerek elkészült egy új dallal, amelyet a közelgő Karácsonyra szántak, bár csak átvitt értelemben szól a szeretet ünnepéről.

Az emelkedett hangulatú, a végére ünnepélyes gitárhömpölybe torkolló Tükör című dalban a Karácsony, illetve a karácsonyi készülődés inkább metafora, a szövege egy párkapcsolat megbékítéséről szól. "A Tükör szerintünk az eddigi legjobb dalunk. Akárcsak az EP felvételeinél, most is Schram Dávid volt a hangmérnök. Karácsonyi dalként tekintünk rá, ugyanakkor nem a közelgő ünnepek miatt született meg. A felvétel és a megjelenés mellett is amiatt döntöttünk elsősorban, mert úgy éreztük, a dal ebbe az ünnepi időszakba illeszkedne igazán. Érdekesség, hogy ugyanakkor a hangszerelés egyfelől napsütéses/karibi, másfelől éjszakai/dubsteppes hangulatot idéz" - mondja a zenekar énekes-gitáros-billentyűs vezetője, Gyetvai Zsombor.

A dal elhangzik majd a Csodagyerek bemutatkozó koncertjén is, december 20-án a Beat On The Brat-ben (Facebook-esemény), ahol már az új dobossal lépnek színpadra (Kováts Marci helyére Nagy Dániel érkezett). "Miután az EP dalainak megírása, hangszerelése és az azt követő stúdiózás közel 2 évig tartott, az elmúlt hónapokban végre elkezdhettük összerakni az élő műsort. A célunk az volt, hogy a dalokban lévő hangszerek közül a lehető legtöbbet mi magunk szólaltassuk meg élőben, így 3 szinti, 4 gitár, akusztikus és elektromos dobok kapnak majd helyet a színpadon" - osztja meg a koncertezésre való felkészülés hátterét a frontember. 

Mi pedig most megosztjuk a Tükör című új dalukat, íme:

https://recorder.blog.hu/2014/12/14/dalpremier_csodagyerek_tukor
Dalpremier! Csodagyerek: Tükör
süti beállítások módosítása