Magyarradar – Anton Vezuv

2014.12.04. 13:49, rerecorder

anton_vezuv_promo2014_fence1.jpg

Gyulai István „Sztív” dalszerző hosszan érlelt szerzeményeit – egy Amber Smith-es kitérő után – 2011-ben indult saját zenekarával még tovább főzte, de megérte a sok munka, mert az Anton Vezuv nemrég megjelent bemutatkozó albuma az év egyik legkülönlegesebbje és legjobbja.

Megalakulás éve: 2011.

anton_vezuv_promo2014_woodenhouse2.jpgTagok: Gyulai István “Sztív”: ének, zongora; Kalmár Tibor: basszusgitár; Csé: gitár; Stéger Tamás: elektronika, billentyűk; Kocsis Szabolcs: dobok.

Stílus: Power melankólia.

Hatások: Mark Kozelek, Radiohead, a korai Coldplay..., Sigur Rós, 7% Solution, 70-es évek, Danyiil Harmsz, Coen-fivérek, Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei.

Kiadók: Magunkat mi magunk kiadó kiadó.

Történet: Jó sok éve az énekes-dalszerző Sztív elvonult a világtól egy pincébe, és kenyéren és unikumon élve addig énekelt, amíg bírta. A dalok így születtek, később pedig sikerült a jó társakat megtalálni a szerzemények óceánszerű körülöleléséhez – az Anton Vezuv az az eset, amikor megérte singer-songwriter üzemmódból zenekar üzemmódba váltani.

vez2-640x571.jpgMegjelenések: Into The Sea (2014, nagylemez), és az I’m Sorry című dalunk korábban megjelent a Mono Fashion Shop hazai kortárs divatüzletének egyik válogatáslemezén. És persze ott van a Bird klipünk is, amit a nagylemezhez jelentettünk meg.

Küldetés: Ezt az egész művészetnek nevezett ribilliót azért kell csinálni, hogy az őszinte, egyenesvonalú önkifejezés meg tudjon történni. A mi interfészünk ez a szomorkás popzene, szeretnénk ezen keresztül őszinték lenni, és egy olyan műfajt és minőséget vinni folyamatosan, ami Magyarországon kívül már nem is kérdés.

Jövőkép: Koncertek. A második album. Mads Mikkelsen a következő videónkban.

Mellékprojektek: Tominak van egy inspiráló experiment projektje, a Perro Lulú.

Szexepil: Intelligens, reménytelenül romantikus, kúl, szomorú. Ezt rázd össze.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legfontosabb a zenekart ismerők introvertált imádata. Volt, aki sírt is. Hazai és külföldi szakmai körökből is kaptunk sok kellemeset, az angol AIR Studioban dolgozó Rupert Coulson – aki a Portisheadnek és az Oasisnek is hangmérnökösködött már – például két dalt is kevert nekünk, és nem a pénzért vállalta. 

Íme, az Anton Vezuv bemutatkozása, az Into The Sea:


Az album Bird című dalához készült klip MYGL rendezésében:


https://www.facebook.com/antonvezuv

https://recorder.blog.hu/2014/12/04/magyarradar_anton_vezuv
Magyarradar – Anton Vezuv
süti beállítások módosítása