Ozzy Osbourne-ról új békafajt neveztek el és az új Sabbath-album is jön

2014.11.12. 10:20, subrecorder

dendropsophus-ozzyi-407f7de-pedro-peloso_85673_990x742.jpg

Nesze neked Sötétség Hercege-imidzs: az Amazonas esőerdőben felfedezett "denevérbéka" fajt neveztek el Ozzy Osbourne-ról. Ehhez csak lazán kapcsolódik az a hír, hogy a Black Sabbath legutolsó albuma jövőre jelenik meg, utána végleg lehúzza a rolót a zenekar.

Még 2009-ben bukkantak rá az addig ismeretlen levelibékákra, melyeknek hívóhangja kísértetiesen hasonlít a denevéréhez. "Mikor először meghallottam a hangját, tudtam, hogy egy új fajt találtunk. Még soha nem hallottam effélét." - emlékezett Pedro Peloso zoológus a National Geographic-nek adott interjújában. A "denevérbékákról" az őket felfedező tudósok a Black Sabbath-ra, pontosabban Ozzy-ra asszociáltak, nem véletlenül: közismert sztori, hogy az énekes leharapta egy denevér fejét (ez már szólóban történt egy koncerten 1982 januárjában). Így lett az új békafaj neve Dendropsophus ozzyi.


LEGUTÓBB A PORTISHEAD FRONTNŐJE, BETH GIBBONS DOLGOZOTT FEL EGY SABBATH-DALT.

Hogy zenéről is essen szó, a Black Sabbath nemrég jelentette be, hogy jövőre még megjelentetnek egy utolsó albumot, elmennek turnézni, és végleg befejezik a közös zenélést. Sokáig az volt az álláspontjuk, hogy a tavaly kihozott, eredeti felállással felvett (meglepően korrekt) 13 lesz a végső lemezük, de szeptemberben Ozzy már így nyilatkozott a Metal Hammernek: "Az egész Sabbath dolog marha jó volt, egy csomó új barátot szereztünk, nem baszakodtunk, tudtuk, hogy van egy feladatunk, amit el kell végezni, hát megcsináltuk. Szórakoztató volt. Szóval úgy döntöttünk, hogy készítünk még egy utolsó lemezt, elmegyünk utoljára turnézni. Miután a legutóbbi koncertek után lenyugodtak a kedélyek, akkor kezdtünk el beszélgetni a dologról, mert mindenki erről kérdezgetett minket. Aztán egyszer megkérdeztem Sharont (Ozzy felesége és menedzsere is egyben): mi a helyzet? Mert ha nincs már Sabbath, akkor mennék tovább a saját dolgaimmal. Erre azt mondta, hogy még beszélnie kell ezzel meg azzal, erre én: Sharon basszameg, nem vagyok már 21 éves! Ha megcsináljuk, még 70 előtt szeretném. Az idő nem a mi oldalunkon áll! Erre összekapta magát és másnap mondta, hogy a kiadó akarja a lemezt." Ozzy beszél arról is, hogy minden bizonnyal ismét Rick Rubinnal dolgoznak majd a felvételeken, és minél hamarabb szeretnének stúdióba vonulni, főleg Tommy Iommi gitáros egészségi problémái miatt. "Nem tudom, hogy Angliában, vagy Los Angelesben vesszük majd fel az albumot, de ha kell, a kibaszott Holdra is elrepülök Tommy-hoz, csak fejezzük már be!" Jó tudni, hogy Ozzy semmit sem változott huszonéves korához képest, az öreg ugyanolyan szabad szájú és ugyanúgy élvezi az életet, mint bármikor. A Sabbath pedig, amikor fellép, még mindig az egyik legjobb koncertzenekar a világon, szóval hálát adhatunk a Sátánnak, hogy jövőre még lesz lehetőségünk látni őket.


A teljes tavalyi Black Sabbath-album:


ebben az interjúban pedig Ozzy a saját fiával beszélget éltéről, karrierjéről, drogokról, hihetetlen vicces:

https://recorder.blog.hu/2014/11/12/ozzy_osbourne-rol_uj_bekafajt_neveztek_el_es_az_uj_sabbath-album_is_jon
Ozzy Osbourne-ról új békafajt neveztek el és az új Sabbath-album is jön
süti beállítások módosítása