Klippremier! Jónás Vera feat. Cello Street: (When) You're Next Door (Live Session)

2014.11.11. 23:15, rerecorder

12_2_1.jpg

Jónás Vera és Jónás Vera Experiment nevű kvartettje tavaly ősszel robbant be Game című bemutatkozó albumával és azóta kicsit sem állt le, jöttek sorban az ötletes videók (a Budapestet megtáncoltató Game vagy az áttetszésekkel játszó Cold Fire), az énekesnő megvalósította utcai mobilstúdió projektjét (a Netraul Milk Hotel támogatásával!) és hamarosan egy Wanted című négyszámos új EP-vel jelentkezik, de előtte még itt és most bemutat egy különlegességet is: a San Franciscó-i Cello Street Quarettel közösen, élőben rögzített friss szerzeményét, amihez videó is készült.

A Recorder kedvenc 2013-as albumai közé került Game után máris új anyaggal jelentkezik a Jónás Vera Experiment, a Wanted című EP a lemezhez hasonlóan Moldvai Márk produceri felügyeletével készül és lesz rajta egy (When) You're Next Door című szerzemény is, amiből készült egy, a stúdiófelvételtől eltérő speciális változat is. A San Franciscó-i Cello Street Quartet az Amerikai Külügy szervezésében járt Magyarországon és Európában, koncerteztek, workshopokat tartottak és ezek közben született az alábbi élő session keretében a dalváltozat és klip, de innentől át is adjuk a szót Jónás Verának: "a követséggel közösen összehoztunk egy stábot, és a Street Cellóval közreműködésben elkészítettük ezt a verziót és a videót. A (When) You're Next Door a november 21-én megjelenő Wanted EP egyik dala lesz, ott azonban az eredeti stúdióverzióban szerepel majd, pszichedelikusabb lesz, Moldvai Márk, a producerünk alaposan kiforgatta az elektromos gitárt benne. Amikor jött a Cello Quartettel közös munka ötlete, akkor még nem volt teljesen kész a dal, és a fejünkben is összepasszolt egy ilyen hangszereléssel, tehát könnyen lehet alakítani, formálni, összekombinálni a csellókkal. A suliban én is tanultam vonóshangszerelést, de Fenyvesi Márton gitárosunknak is nagy álma volt, hogy egyszer írhasson egy vonósnégyest, és bár ez nem klasszikus vonósnégyes, hiszen négy csellóról van szó, így is nagy kihívás volt megvalósítani."

Az élő sessionre végül "a Bartók Konziban került sor, ott vette fel a videót is a Speak Easy csapata. Iszonyú gyorsan kellett dolgozni, de nagy élmény volt." Az énekesnőt megkérdeztük arról is, hogy mennyire kapta el a klasszikus hangszerekkel, vonóshangszereléssel való játék? "Abszolút elkapott, kedvet kaptam hozzá, amúgy is régi vágyam csak énekhangot és vonósokat összekapcsolni, jó lenne egyszer egy olyan koncertet adni, ahol az ének mellett csak vonósok szerepelnek, meg zajok. Szoktam is hallgatni klasszikus vonószenét, Sosztakovicsot nagyon szeretem. Viszont amik nagy hatással volt rám ehhez a dalhoz hasonló megszólalás tekintetében, azok Nick Drake akusztikus hangszereket és vonósokat szerepeltető szerzeményei."


november 21-én a Recorderen lesz a Wanted című új EP premierje, amelyet Veráék élőben másnap, november 22-én mutatnak be az Akváriumban, Facebook-eseményoldal

és akkor Jónás Vera a Cello Street Quartettel közös élő sessionjének friss videója, egy nagyon szép dal, ihletett hangszereléssel és hozzá egy szép video, sok közeli képpel: 


a tavalyi lemezhez készült legutóbbi, vicces klip a Gigglyhead John című dalhoz - az összes szerepben: Jónás Vera


nyitókép:
Palkó Eszter

www.verajonas.com

https://recorder.blog.hu/2014/11/11/klippremier_jonas_vera_feat_cello_street_when_you_re_next_door_live_session
Klippremier! Jónás Vera feat. Cello Street: (When) You're Next Door (Live Session)
süti beállítások módosítása