18+ Dizzee Rascal darabol, Flying Lotust feldarabolják - Boldog Halloweent!

2014.10.31. 14:47, Frontrecorder

dizzee_2.jpg

Itt a Halloween, ilyenkor az előadók is szeretnek ijesztgetni. Idén Dizzee Rascal és Flying Lotus is rátettek pár lapáttal a frászkeltésre egy-egy erre az alkalomra időzített, ultravéres klippel.

Ahogy két éve az amerikai rapper, Gucci Mane, úgy idén a britek egyik legnépszerűbb MC-producer, Dizzee Rascal is a slasher horror műfajához nyúlt Halloweenkor. A Couple Of Stack című, eleve vészjósló hangulatú számához forgatott kisfilmben egy esőkabátos gyilkost alakít, aki egy kastélyban rendez kaszabolós-darabolós vérfürdőt; hullanak a fejek és a végtagok, miközben Dizzee - akiről nehéz eldönteni, hogy zombivá lett vagy megszállta az Ördög - végig eszelősen néz. A klasszikus amerikai slasher-filmek (mint a Halloween vagy a Péntek 13.) és a brit Hammer-horrok toposzait, sőt, konkrét jeleneteit megidéző klipet Emile Sornin rendezte, és amellett, hogy patakokban folyik benne a vér, tele van komikus jelenetekkel, ahogy az Dizzee-hez illik. A Noisey oldalán lehet megnézni vasárnap éjfélig, aztán onnan is lekerül.


MELYIK METÁLZENEKART IMÁDJA DIZZEE RASCAL?

Napjaink avantgárd elektronikus zenéjének egyik legelismertebb képviselője, Flying Lotus a hónap elején jelentette meg You're Dead! című új albumát, mely a halál témakörében fogant, a lemezborító csurom vér, az első kislemezdalhoz (Never Catch Me) készült klipben halott gyerekek élednek fel a temetésükön és táncolnak végig a városon, ezek alapján nyilvánvaló, hogy a következőkben is morbid dolgokra számíthatunk vizuális téren, de a Ready Err Not klipje még így is erős. Az animációs videó egy végtelenül groteszk és brutális, Hieronymus Bosch-i rémálom, amelynek az elején Flying Lotus fejét levágják, de ez a legkevésbé gyomorforgató momentum (csak annyit, hogy a gyomorforgatás szó szerint is előfordul) ebben a szürreálhorror vízióban, amit a Salad Fingers kultrajzfilm alkotója, David Firth jegyez.

https://recorder.blog.hu/2014/10/31/18_dizzee_rascal_darabol_flying_lotust_feldaraboljak_boldog_halloweent
18+ Dizzee Rascal darabol, Flying Lotust feldarabolják - Boldog Halloweent!
süti beállítások módosítása