Az OK Go friss videója új szintre emelte az esernyős táncot

2014.10.28. 10:26, subrecorder

ok go.jpg

Mit is mondhatnánk, az OK Go megint megcsinálta. A chicagói négyes az évek során talán a legnagyobb zenei YouTube sztárrá vált, köszönhetően vicces, ötletes, sokszor lélegzetelállító videóinak. Aki lassan aggódni kezdene, hogy kifogynak az ötletekből, annak ajánljuk most az I Won't Let You Down esernyős koreográfiáját.

Egy új OK Go kisfilm megjelenésénél hagyományosan ki szokás emelni néhányat az előzőek közül, bizonyítva ezzel, hogy tényleg meghatározó együttessé nőtte ki magát a formáció, még ha nem is a zenéjének köszönhetően (a rosszmájúak szerint az egyetlen probléma a kezdetek óta a videóiknál, hogy közben az ő zenéjük szól). Nos, szépen lassan eljutottunk oda, hogy már nem is tudjuk mit érdemes megemlíteni, annyi zseniális őrültséget vittek már végbe. Ott van a Grammy-díjat nyerő, hírhedtséget hozó Here It Goes Again futópados táncjelenete, a This Too Shall Pass Rube Goldberg gépezetet felvonultató klipje, vagy a Needing/Getting hangszerautója. Az I Won't Let You Down - aminek dalverziója a zenekar nemrég megjelent negyedik stúdióalbumán, a Hungry Ghoston szerepel - ezekkel tehető egy kategóriába, az egyszerűen nagyszerű ötlet helyett itt is a bonyolult koreográfiára és a tömegjelenetekre tették a hangsúlyt.


HOGYAN VEHETIK ÁT A SZPONZORCÉGEK A LEMEZKIADÓK HELYÉT? AZ OK GO RÉGÓTA KÍSÉRLETEZIK EZZEL.

A szokásostól eltérően most nem Damian Kulash nővére, Trish Sie a rendező-koreográfus, erre a feladatra a japán Kazuaki Sekit kérték fel. Az alapkoncepció szerint a négy tag egy-egy kis egykerekű motoron (Honda UNI-CUB) robog, az idő elteltével pedig egyre több és több esernyős táncos csatlakozik hozzájuk, egészen a végső jelenetig, ahol a több ezer szereplőt már csak magasan az égbe repülő kamerán lehet látni. Természetesen a zenekar jó szokásához híven ez is egysnittes videó, egy kis helikopterformájú drónnal vették fel. A trükk valószínűleg az, hogy a felállásokat iszonyatosan lassan hozták működésbe és csak a végső verzióra gyorsították fel, hogy úgy tűnjön, mintha minden valós időben történne. Akár így van, akár nincs, ez a film értékeiből egy cseppet sem von le.


Az OK Go új esernyős, táncos kisfilmje:

Címkék: ok go
https://recorder.blog.hu/2014/10/28/az_ok_go_friss_videoja_uj_szintre_emelte_az_esernyos_tancot
Az OK Go friss videója új szintre emelte az esernyős táncot
süti beállítások módosítása