Itt a Chillum Trio Havannában készült száma, Gilles Peterson kedvence

2014.10.27. 13:21, Frontrecorder

chillumtrio.jpg

Mint hírül adtuk, a Chillum Trio néven alkotó budapesti Szekeres Géza is részt vett idén májusban a Havana Cultura Mix projektben, amely a világ különböző pontjairól érkező fiatal producereket hozott össze kubai zenészekkel. A közös stúdiózásból született felvételekből a projekt ötletgazdája, Gilles Peterson kiválogatta a szerinte legjobbakat egy albumra, rajta a Chillum Trio egy számával, amit az összes közül a kedvencének tart. A Havana Cultura Mix - The Soundclash! című gyűjtemény ma jelent meg.

Ahogy azt a hatvanas-hetvenes évek afro-, latin-, soul és dzsesszzenéjét modern elektronikával ötvöző budapesti producer a Recordernek írt havannai élménybeszámolójában elárulta, a projektben minden résztvevő két számot vett fel helyiekkel. Ő Osdalgiával, a "kubai Chaka Khannal", illetve az Aguiri-Yo rumbaegyüttesből Cokival és a párjával,Yenivel dolgozott együtt, a válogatásra az utóbbiakkal felvett trekkje került rá. Gilles Peterson már a nekünk adott interjúban is dicsérte a Chillum Triót, a szám kommentárjában pedig egyenesen a kedvencének nevezte a Yemaya című felvételt, amelynek szövege a Joruba tengeristennőről szól, a zenéjét pedig  Szekeres Géza "spirituális rumba-nujazzként" jellemezte. "Jó kis muzsika lett. Hallatszik rajta az a nemzetközi vibe, amit kinn megéltünk. Sikerült megtartani azt az egyensúlyt az elektronikus és akusztikus hangzás között ami a fejemben volt" - mondja a számról, amellyel egyébként a Brownswood kiadó a lemezelővételt promózta. A Havana Cultura Mix - The Soundclash! bemutató partiját november 4-én tartják Londonban, ezen természetesen Géza is ott lesz.  Ez pedig a Chillum Trio a Yemaya című Havannában készült száma:

 

a Chillum Triot bemutató videó, amelyben Géza mellett Gilles Peterson, illetve a projekt másik gazdája, Simbad is megszólal:


itt pedig a teljes lemez meghallgatható:

https://recorder.blog.hu/2014/10/27/itt_a_chillum_trio_havannaban_keszult_szama_gilles_peterson_kedvence
Itt a Chillum Trio Havannában készült száma, Gilles Peterson kedvence
süti beállítások módosítása