Műcickó, kokain és egy kislány sorsa a Shabazz Palaces új videójában

2014.10.20. 09:36, subrecorder

shabazz.jpg

Már a második kiváló videó készült el a Shabazz Palaces idei, szintén emlékezetes lemezéhez. Ezúttal a Motion Sickness című dal kapott klipet, melyben az ember belső félelmei helyett kis szociográfiát kapunk arról a világról, ahol a plasztikai műtét jóval fontosabb, mint holmi gyerek.

Szerettük a Shabazz Palaces idei, Lese Majesty című második lemezét, még ha behatárolnunk nem is igazán sikerült semmilyen stílusba. Ishmael Butler és Tendai Maraire kettősének jazzbe, soulba és nem konvencionális hiphopba öntött zenei világa annyira magába szippantott minket, hogy a 2014-es évben eddig még csak nekik adtunk 9.5 pontot a lehetséges 10-ből.

Míg a #CAKE videójában az óriási meztelen női fenék a menekülő főhős útját állta, addig itteni szereplőinknek úgy tűnik, semmi más nem fontos, csak a külsőségek. Egy kislányát egyedül nevelő kokainfüggő anya történetét ismerhetjük meg, aki egyben a szer dílere is. A drogból befolyt pénzen a nő kés alá fekszik, hogy megkaphasson egy szerepet egy, a luxuslét hamis érzetét nyújtó reklámban (ez egyébként a zenekart hirdeti), és hogy a forgatáson még busásabb vevőkörhöz jusson. Otthoni teendőit közben kislánya végzi, akinek ugyan van okostelefonja és tableten néz videókat, de a lakáson egyre inkább eluralkodik a káosz és a mocsok. Mindeközben bepillanthatunk az anya drogos látomásaiba is, amint a szert felszippantva asztronautaként lebeg az űrben. A végén szerephez jut még a titkosrendőrség is, de hogy a kislánynak sikerül-e kitörnie a körforgásból, azt már nem tudjuk meg. Hiro Murai rendező után TEAN más képi világgal ugyan, de ismét remekül fogta meg a Shabazz Palaces zenéjében mindig ott rejlő sötétséget, a látomásos jelenetek kivételesen gyönyörűen fényképezettek.


A Shabazz Palaces új videója a Motion Sickness című dalhoz:

Címkék: shabazz palaces
https://recorder.blog.hu/2014/10/20/mucicko_kokain_es_egy_kislany_sorsa_a_shabazz_palaces_uj_videojaban
Műcickó, kokain és egy kislány sorsa a Shabazz Palaces új videójában
süti beállítások módosítása