Idén is a CMJ fesztiválon figyel fel a világ az új tehetségekre

2014.10.20. 10:06, rerecorder

CMJ2014-mmlock-white-horiz-900x600.jpg

Az amerikai showcase-fesztiválok közül a New York-i CMJ Music Marathon a legnagyobb múltú, és egyben a zene egyik fővárosának, New Yorknak a legfontosabb olyan eseménye, ahol feltörekvő zenekarok mutathatják be magukat. 2014-ben október 21-25. között zajlik a valóban kimerítő maratonra hasonlító rendezvénysorozat, ahol több mint 80 helyszínen, több mint 1300 zenekar lép fel, várhatóan több mint 125 ezer zenemániás legnagyobb örömére. És a Recorder is ott lesz!

Halló, olvas valaki minket New Yorkban? Akkor ajánlunk egy jó kis programot! Menjetek el október 21-25. között a világ egyik legjobb, legfontosabb zenei seregszemléjére, a CMJ Music Marathonra! Az 1980 óta megrendezett, tehetséges feltörekvő előadókat bemutató eseményt először azért hozták létre, hogy az egyetemi rádiók kevéssé ismert új csillagai (az ún. college rock/pop helyi sztárjai) megismertethessék magukat a zeneipari szakemberekkel. Ez az esemény nőtte ki magát a fesztivál szerénytelen, de alighanem jogos önmeghatározása szerint a legrangosabb, de legalábbis a legrégebb óta működő showcase rendezvényévé.

2012-BEN MÁR MEGMERÍTKEZTÜNK EGYSZER AZ ŐRÜLETBEN ÉS BEFUTÁSA ELŐTT LÁTHATTUK SKY FERREIRÁT, MAC DEMARCOT, A FOXYGENT, A SKATERST, AZ MS MR-T ÉS A DEAP VALLYT.


Egyszer tehát már jelen voltunk és jelen leszünk idén is, de itt a helyszínen szerzett rutin se sokat segít, a rengeteg koncerthelyből és még több, egész napos programdömpingből lehetetlen minden izgalmasnak ígérkező eseményen részt venni. A jövő sztárjai mellett persze fellépnek a jelen (vagy már nem is annyira közelmúlt) csillagai is, lesz The Horrors-, Kills-, Cold War Kids-, Bombay Bicycle Club-, Slowdive-, Courtney Barnett-, Daniel Avery-, James-, Foster The People-Gerard Way-, vagy épp White Fence-koncert is. Aztán csak találomra olyan, már futtatott, nem tökismeretlen előadók, mint az Adult Jazz, a Ballet School, Banoffee, a Beach Slang, a Blue Hawaii, a Bo Ningen, a Bully, a Casual Sex, D.R.A.M., a Fat White Family, a Fort Lean, a Heat, a Joycut, Kate Boy, a King Gizzard & The Wizard Lizard, a KrillLydia Ainsworth, a Marian Hill, a Money, a Moon Duo, a New Myths, Odessa, Only Real, a Potty Mouth, a Public Access TV, Ryn Weaver, a Safia, Tei Shi, Tkay Maidza, a Tops, a Twin Peaks, a Young Buffalo, a Weaves, a The Wytches és a 2:54. Vagy persze tengernyi szépreményű, számunkra még teljesen ismeretlen előadó, nem is tudjuk, hogy a Hand Job Academy vagy a Vomitface fellépésére lenne jobb eljutni - és a teljes névsor itt böngészhető. Egy biztos, a Recorder fotósa nyitott szemmel jár majd - mit jár, alvajár! - az eseményen és bemutatja belőle mindazt, amit csak lehetséges!


az Adult Jazzt mindenképp szeretnénk elcsípni egyszer élőben, esetleg New Yorknál közelebb is: 

https://recorder.blog.hu/2014/10/20/iden_is_a_cmj_fesztivalon_figyel_fel_a_vilag_az_uj_tehetsegekre
Idén is a CMJ fesztiválon figyel fel a világ az új tehetségekre
süti beállítások módosítása