Itt az utolsó Pink Floyd-lemez első dala

2014.10.09. 19:52, rerecorder

1024px-London,_The_O2,_The_Wall_Live,_2011-05-12_(19)_(6203136479).jpg

A Pink Floyd utolsó stúdiólemeze The Endless River címmel jelenik meg november 10-én Nagy-Britanniában, és a korábban közzétett borító és dallista (valamint csepegtetett infók) után itt az első tényleges dal is a lemezről, mégpedig a Louder Than Words című zárószám.

Pink_Floyd_-_The_Endless_River_(Artwork).jpgCsak címszavakban: miután a Pink Floyd 1985 után a főnök, Roger Waters basszusgitáros-énekes nélkül David Gilmour gitáros-énekes és Nick Mason dobos duójaként folytatta (és akikhez a hivatalosan eredetileg 1979-ben kivált/kirúgott Richard Wright billentyűs először session-zenészként, majd rendes tagként visszacsatlakozott) még két stúdiólemezt adott ki - a teljesen jelentéktelen, de legalább két slágert fiadzó 1987-es A Momentary Lapse Of Reasont és az 1994-es, slágermentes, semmilyen The Division Bellt. Utóbbi felvételei során készült egy lemeznyi instrumentális anyag is, egy afféle ambient-album, aminek a megjelentetését a zenekar komolyan fontolgatta, de a The Big Spliff munkacímű album fiókban maradt (csakúgy, mint vagy másik négy tervezett Pink Floyd-album korábbról). A mostani, végül The Endless River címmel megjelenő lemez ezeken az 1993-as, 1994-es felvételeken alapszik - és egyfajta elköszönés az időközben - 2008-ban - elhunyt Wright-tól is. Sőt, mint egy friss BBC-s interjúban azt Gilmour végérvényesen megerősítette, búcsú a Pink Floydtól is - nem lesz több lemez ezen a néven. 


ITT EGY 1974-ES KONCERTFELVÉTEL, HÁTHA EZ ENYHÍTI A FÁJDALMAT.

The Endless Riveren Gilmour Masonnal részben újravette a szerzeményeket, hozzá is toldottak sokat az eredeti felvételekhez - sőt még egy 1969-es Wright-felvételt is beemeltek a végső változatba. A finoman szólva is giccses borító és a 18 dalos lemezen (amely nagyrészben instrumentális lesz) most egy dal által is felfedi magát: a záró Louder Than Words szerepelt ma a BBC adásában. Mit mondhatnánk? Aki szereti az utolsó két lemez hangzását, annak alighanem ezzel sem lesz baja (másnak meg csak saját felelősségre).


A Louder Than Words

Címkék: pink floyd
https://recorder.blog.hu/2014/10/09/itt_az_utolso_pink_floyd-lemez_elso_dala
Itt az utolsó Pink Floyd-lemez első dala
süti beállítások módosítása