Heti Top 10: A legérzékibb leszbikus témájú klipek

2014.09.28. 22:23, Frontrecorder

cuc.jpg

A hét legszánalmasabb zenei bulvárhíre egyértelműen a t.A.T.u. két volt tagja közötti (mű)balhé volt: egyikük határozottan állást foglalt a melegek ellen, a másikuk erre kiállt mellettük. Ez azért különösen érdekes röhejes, mivel a sikerüket annak köszönhették, hogy leszbikus párnak adták ki magukat, amit a videóikkal is erősítettek. A leszbikusságra persze gyakran rájátszanak (lásd Madonna és Britney Spears, vagy Rihanna és Shakira közös klipjeit) de túlnyomórészt az éhes férfitekintet jóllakatása érdekében. Mi most olyan klipeket válogattunk össze, melyekben a nők közötti szerelem nem olcsó nézettséggeneráló eszköz, hanem valós/őszinte/művészi formában jelenik meg - és nagyon érzéki is.

HONNE: Warm On A Cold Night

A James Blake nyomdokait követő brit electro-soul duó ezzel a klippel debütált pár hete - szerelmes hempergés táncba fordul egy parkolóházban.

Sapphica: Quiet Window

Mivel indulhatna jobban egy napfényes reggel, mint gyengéd szerelmeskedéssel? A dél-kaliforniai duó már a nevében a sapphói szerelmet hirdeti (és részben azt is gyakorlolja - az egyikük nyíltan leszbikus), ebben a 2012-es klipben pedig lírai módon ábrázolja azt.

SoKo: We Might Be Dead By Tomorrow

A francia színész-énekesnő 2012-es albumáról ez a dal szól abban a vírusvideóban, amelyben idegen emberek csókolóznak (ennek köszönhetően idén vezette is a Billboard Streaming Songs listáját). Az eredeti klipjében pedig egy cuki leszbikus szerelmespárt látunk csókolózni a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben - miközben a dalt az énekesnő apjának halála ihlette (ez a morbid kettősség általában jellemző SoKóra).

The Neighbourhood: Little Death

Az elektronikával színezett indierockot játszó amerikai zenekar tavalyi klipjében egy barna lány elcsábít egy szőkét - de a bujálkodásnak nem lesz jó vége.

Simian Mobile Disco: Hustler

A brit tánczenei duó első, 2007-es slágerének videójában körbejár a csók - de milyen vadul!

Collapsing Cities: In The Valley

Az új-zélandi posztpunkos indierock zenekar 2008-as dalának klipjében a forró ölelkezés véres véget ér, de így csak még izgatóbb a jelenet.

Ellektra: I Don't Do Boys

A leszbikus belga énekesnő félreérthetetlen "programadó" dala, a videójában a lányok házibulija gruppen pettingezésbe torkollik.

Anastasia Luna: Tonight

A New Yorkban élő orosz énekes-táncos büszkén vállalja, hogy a saját neméhez vonzódik, és ezt érzékletesebben nem is lehetett volna szemléltetni, mint ebben a fülledt 2012-es klipjében, amely új értelmet ágytorna kifejezésnek - ti szoktatok hancúrozás közben bukfencezni?

Complicated Universal Cum: I Can Hardly Wait

Az elektropunkot és space rockot keverő dán kollektíva Spiritualized-ot idéző 2010-es dalának klipjében látható a legszebb leszbikus csókjelenet zenés videóban - legalábbis mi nem tudunk szebbet. 

Björk: All Is Full Of Love

Lúdbőröztetőbbet viszont igen: amikor két Björk-arcú robot csókolózik - a gépiesített érzékek magasiskolája.

https://recorder.blog.hu/2014/09/28/heti_top_10_a_legerzekibb_leszbikus_temaju_klipek
Heti Top 10: A legérzékibb leszbikus témájú klipek
süti beállítások módosítása