Most vasárnap a Stayhigh és a BP Shop bemutatja: DMX Budapesten

2014.09.24. 14:03, Frontrecorder

DMX_03_HQ.jpg

(X) A Stayhigh és a BP Shop elsődleges célja, hogy egy tátongó űrt töltsön be a fővárosi underground és overground színtéren. A tengerentúlon több évtizede virágzó rap- és hiphopkultúra nagy mértékben van jelen és számtalan formában töretlenül képviselteti magát minden kontinensen, azonban Magyarország és Budapest eddig csak elvétve kapott lehetőséget arra, hogy amerikai sztárprodukcióknak adhasson teret. A jövőben vendégül látott amerikai előadók szinte mindegyike a '90-es évek óta meghatározó szereplője ennek a mozgalomnak, a több tízezres magyar rajongótáboruk pedig első alkalommal láthatja és hallhatja majd ezeket az óriási sztárokat Magyarországon. A szeptemberben debütáló Stayhigh-produkció első vendége a „raplegenda” címet méltán kiérdemlő DMX.

DMX_02.jpgEarl Simmons, ismertebb nevén DMX (Dark Man X) amerikai rapper és színész, aki az 1990-es évek végén vált híressé. (Művésznevével tiszteleg az Oberheim DMX típusú dobgépe előtt, amelyet ő is használt a '80-as években, hogy megalkossa saját beatjeit) Rengeteg időt töltött az utcán és sűrűn követett el bűncselekményt. Nehéz élete elől a hiphopba menekült; először beatboxolt, később DJ-ként szerzett hírnevet, majd a rappelésbe is belekezdett. A mai napig a legtöbb példányszámban eladott albuma az 1999-ben megjelent …And Then There Was X, amelyen a Party Up (Up In Here) című sláger is szerepelt. DMX volt a második olyan rapper, akinek egy évben (1998) is megjelent két olyan lemeze, amely rögtön a Billboard albumlista első helyén kezdett, ezt elsőnek Tupac Shakur érte el. Színészként olyan filmekben szerepelt, mint a Könnyű pénz, a Sebhelyek, a Bölcsőd lesz a koporsód, az Öld meg Rómeót! 2002-ben megjelent a E.A.R.L.: The Autobiography Of DMX című életrajzi könyve, amit saját maga írt.

DMX mellett olyan hazai kiválóságok lépnek színpadra, mint az Akkezdet Phiai, NKS és Siska Finuccsi ,a súlyos beatek pedig az amerikai DJ Nonstop, továbbá DJ Koolkasko és DJ Nara kezei alól bújnak majd elő.

Dátum: 2014. szeptember 28. (kapunyitás: 20:30)

Helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok

DMX (USA)
Előzenekarok: A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. / Siska Finuccsi / NKS
Dj'z: Nonstop (USA) / Frequent / Koolkasko / Nara

Jegyek kaphatók a TicketPortál országos jegyirodáinak hálózatában és online: a www.ticketportal.hu-n illetve a BP Shop üzleteiben:

BP Shop Westend (földszint, Széchenyi nagykörút 7/A.)
BP Shop Árkád 2 (1. emelet)
BP Shop Wesselényi (1077 Wesselényi u. 24)

Jegyár: 7900 Ft

Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/252598251601987/

Címkék: dmx bp shop stayhigh
https://recorder.blog.hu/2014/09/24/most_vasarnap_a_stayhigh_es_a_bp_shop_bemutatja_dmx_budapesten
Most vasárnap a Stayhigh és a BP Shop bemutatja: DMX Budapesten
süti beállítások módosítása