Hé, Thom Yorke! Mi van ezen a titokzatos fehér lemezen?

2014.09.22. 09:33, rerecorder

26a12f11_1.jpg

Thom Yorke, a Radiohead és az Atoms For Peace frontembere, valamint szólóban is aktív előadó, és Nigel Godrich producer (aki mindhárom Yorke-projektben nagyon régóta állandó közreműködő) vasárnap este kiposztolták egy fehér vinyllemez fotóját, úgy, hogy a képen egy borítórészlet is látszik, amit meg nyilvánvalóan Stanley Donwood grafikus (szintén mindegyik projektben régi közreműködő) készített. Na, ebből mi lesz?

Tippünk szerint leginkább talán Thom Yorke-szólólemez, vagy EP, vagy maxi (a fotón nem igazán lehet kivenni a lemez barázdáit, de talán egyetlen, egybefolyó felvétel látható a képen). A Radiohead ugyanis - állításuk szerint - egy év szabadság után éppen nemrég kezdett új dalokon dolgozni és a tervek szerint most szeptemberben mentek stúdióba, és ezt elég jól alátámasztja, hogy a tagok külön-külön voltak aktívak mostanság: Jonny Greenwood gitáros továbbra is filmzenét írt (Inherent Voice, Paul Thomas Anderson hamarosan mozikba kerülő új alkotásához), valamint vonószenekerokkal kísérletezett gitárosként több nagy kompozícióban is, Philip Selway dobos második szólólemezét készítette el (a rockos Weatherhouse című album október elején jelenik meg), Yorke pedig tavaly az Atoms For Peace-szel volt elfoglalt, aztán mostanában anonim meglepetés dj-ként is felbukkant, illetve a Massive Attack-es Robert Del Najaval és az Elbow-s Guy Garveyval készített filmzenét egy brit dokumentumfilmhez, az adózásról szóló The UK Goldhoz. 

A Radiohead szeptember elején frissítette több mint egy órányi zenével PolyFauna nevű appjét (iOS és Android), ezek többnyire minimalista ambientes hangképek, hangminták, amiket vagy az előző, netán majd a következő Radiohead-albumon használtak/használnak. Yorke 2006-ban adta ki első és eddigi egyetlen szólólemezét, a The Erasert, logika szerint a szólómunkásság folytatásának kellene következnie, de persze sem az ő, sem fő zenekara esetében nem beszélhetünk a logika kristálytiszta követéséről, úgyhogy maradjunk, annyiban: várjuk a folytatást.

a szeptember eleji PolyFaunás Radiohead/Yorke-hangminta kollekció: 

https://recorder.blog.hu/2014/09/22/he_thom_yorke_mi_van_ezen_a_titokzatos_feher_lemezen
Hé, Thom Yorke! Mi van ezen a titokzatos fehér lemezen?
süti beállítások módosítása