Így fedezte fel egy 12 éves kislány a punkzenét

2014.09.21. 11:43, subrecorder

punk-rock-girl.jpg

Sokszor érzi úgy az ember, hogy milyen jó lenne újrakezdeni az ismerkedést a zenével. Visszatérni abba az időszakba, amikor minden zenekar ismeretlen volt, amikor először hallottuk a Smells Like Teen Spiritet, vagy a Wake Me Up-ot Avicii-től (kinek mi). Egy ilyen pillanatba nyerhetünk most betekintést, az internetnek hála itt van egy levél, amelyet egy olyan ötödikes kislány írt, aki először hallgatott punkzenét. Cukiság!

A levél a most 20 éves Taylor-Ruth-tól származik (fenti képünkön nem ő látható), aki tavaly töltötte fel a Tumblr-jára, de most kapták fel, miután több híresség is kitette a Twitter falára. A történet arról számol be, hogy a kis Ruth a könyvtárban furcsa CD-kre lel, amik címében van néhány csúnya szó, úgyhogy azt kell hazudnia a könyvtárosnak, hogy elmúlt már 15 éves, hogy kivehesse őket. Történetesen nem is kezdhette volna jobban az ismerkedést a punkzenével, Dead Kennedys lemezek kerültek ugyanis a birtokába. Alább a levél fordítása következik, de a cikk végére beillesztjük az eredetit is, az "i"-k tetején lévő szívecskéket és a pillangót sajnos nem tudjuk írásban visszaadni.

"Meghallgattam egy csomó CD-t ma, amiket a könyvtárban találtam! Egy párnak csúnya szavak voltak a címében, szóval azt kellett mondanom Ms. Jervisnek, hogy elmúltam már 15 éves, pedig nem is. De nem baj, a könyvtárban szabad hazudni.

Most már mindegyiket meghallgattam. Észrevettem, hogy a EGY CSOMÓ zenekar énekese nem szereti az embert (angol szlengben a "the man" a regnáló rendszert, kormányt jelenti). Még káromkodnak is, ha róla van szó! Nem tudom ki lehet ez az ember, talán Bush, vagy az énekesek igazgatója. De ha a Dead Kennedys nem szereti az embert, akkor én sem! A fasisztákat sem szeretem. Szerintem ők egy ilyen szekta, amiben az ember is benne van.

Eddig nekem úgy tűnik, hogy én vagyok a legpunkabb ember, akivel valaha is találkoztam."

Teljes szívvel reméljük, hogy a levél nem kitalált, és tényleg történnek még ilyenek a világban. A So far I think that I am more punk than anyone else I have met in life pedig minden idők legjobb tetoválás-szövege. 


Az eredeti levél:

dead-kennedys-punk.jpg

Dead Kennedys über alles:

 

Címkék: punk dead kennedys
https://recorder.blog.hu/2014/09/21/igy_fedezte_fel_egy_12_eves_kislany_a_punk_zenet_kesz
Így fedezte fel egy 12 éves kislány a punkzenét
süti beállítások módosítása