James Holden is fellép a budapesti Electronic Beats fesztiválon

2014.09.11. 11:32, Frontrecorder

jamesholden_1.jpg

Az idei budapesti Electronic Beats fellépőinek bejelentése tartogatott egy meglepetést, egy meg nem nevezett különleges vendéget. Most elérkezett a pillanat, hogy elárulhatjuk, ő nem lesz más, mint James Holden. És hogy fokozzuk az örömöt, az egyedülálló brit elektronikus zenész ezúttal élő műsorral érkezik hozzánk!

Holden a kétezres évek elején tűnt fel, sajátos hangzásvilágot teremtve, és ugyanez elmondható a Border Community nevű kiadójának művészeiről is. A kivételes zenei érzékű, dj-ként legendásan bármilyen egymástól elérő számot összekeverő Holden első produceri albuma (a The Idiots Are Winning) 2006-ban jelent meg és azonnal besorolt a műfaj modern klasszikusainak sorába. A folytatásra közel hét évet kellett várni, de megérte: a tavaly júniusban megjelent, pogány szertartások által ihletett, az analóg "vasakat" a digitális technikával összeboronáló The Inheritors ismét semmi máshoz nem fogható lemez lett, Holden eddigi legérettebb anyaga, amellyel - mint kritikánkban írtuk - életműve csúcsára ért. A legjobb pillanatban jön tehát ismét Budapestre, méghozzá ezúttal koncertfelállással, hogy még hatásosabban gyakorolja rajtunk techno-rituáléját.

Rajta kívül október 31-én este a Millenárison fellép James Blake, a Zoot Woman és a Joy Wellboy, - idén sem lehet panasz a line-upra! Az Electronic Beats fesztiválra jegyek a Ticketportal irodáiban és a Madách téri Központ nevű helyen kaphatók, további infók a Facebook-eseményoldalon.

 

És hogy milyen James Holden élőben? Ilyen:

https://recorder.blog.hu/2014/09/11/james_holden_is_fellp_a_budapesti_electronic_beats_fesztivalon
James Holden is fellép a budapesti Electronic Beats fesztiválon
süti beállítások módosítása