A Strokes frontemberét elnyelte az üresség

2014.09.10. 10:50, subrecorder

julian casablancas.jpg

A 2009-es első szólólemeze után a második kiadására készül a Strokes frontembere, Julian Casablancas. Tizenegy perces dal, lemez öngyújtóban, béna szerelések - a 36 éves énekes úgy tűnik, belépett a "furcsa" korszakába. Fogadjuk sok szeretettel - Julian Casablancas + The Voidz!

Casablancas és új, öttagú kísérőzenekara, a Voidz kezdetben a borzasztó élő produkciójával hívta fel magára a figyelmet, úgy mint rövid, élettelen előadások, félbehagyott koncertek headliner idősávban. A Strokes-vezér beszemtelenkedett egy Arcade Fire fellépés elejére is a kanadaiak egyik papírmasé fejében, ők viszont nem igazán vették a poént, az egész setjüket újra is kezdték. A jelek arra mutattak tehát, hogy nagyjából az a Daft Punk tavalyi albumán nyújtott vendégszereplése után Casablancasnál elszállt valami, de mindez valamennyire értelmet nyert, amikor bejelentette új szólólemezét, melynek címe Tyranny és az énekes állítása szerint egy "tüntető" anyagról van szó. Amennyiben ezek a furcsaságok antikonformista megnyilvánulások akartak lenni és tudatosak voltak, akkor már elfogadhatóbbnak tűnnek. Persze könnyen elcsúszhat a lemez fogadtatása az ilyen akciókon, de Casablancas ezt ügyesen kivédte.

Vagy mégsem? Mi mással lehetne felkorbácsolni a várakozásokat, hogy aztán mindenki remegve kattintson az Előrendelés gombra, mint egy kaotikus, 11 perces, több tételes, erősen elektronikus szám megszellőztetésével? Ez a Human Sadness, amiről sok mindent el lehet mondani, de hogy egyetlen Strokes-számra sem hasonlít, az biztos. Ez egyébként egyáltalán nem baj, azon pedig már nem is csodálkozunk, hogy a lemez öngyújtó alakú pendrive-on is forgalomba kerül. Most, hogy alig két hétre vagyunk a Tyranny megjelenésétől, Casablancasék kidobtak egy másik dalt, ezúttal klippel együtt. A Where No Eagles Fly egy kemény elektro-metál döngölés, a refrén még egy Slipknot-számban sem tűnne idegennek. A klip pedig...maradjunk annyiban, hogy meg sem próbál A-ból B-be vezető sztorit elmesélni. A nagyon gyors vágások közt láthatunk 20 éves videoeffekteket, nagyon béna bőrszerkókat és bajuszokat, természetesen megjelenik New York és még az énekes szájába is majdnem bemászunk. Ez a szám egyébként tényleg nagyon jó és furcsa módon nagyon is illik hozzá a klipje  -most már tényleg kíváncsiak vagyunk erre a lemezre! A Tyranny szeptember 23-án jelenik meg, íme a második előzetesen közzétett dal klipje, melyet epilepsziás rohamokra hajalmosaknak nem ajánlunk megtekinteni:


a lemezt elsőként beharangozó 11 perces Human Sadness:


a Where No Eagles Fly iszonyat király kislemezborítója:

julian.jpg


ezek pedig azok az öngyújtó formájú pendrive-ok, amiken meg lehet majd vásárolni a lemezt:

Screen_Shot_2014-09-02_at_3.34.30_PM_1024x1024.png

JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN.

https://recorder.blog.hu/2014/09/10/a_strokes_frontemberet_elnyelte_az_uresseg_kesz
A Strokes frontemberét elnyelte az üresség
süti beállítások módosítása