Magyar italo disco csapás a múltból

2014.09.09. 13:56, Frontrecorder

kolbaszboyz.jpg

Már belegondolni is szédítő, a világon szétszórva mennyi zenei kincs kallódik/rejtőzik felfedezetlenül, stúdiók, raktárak, padlások, szekrények mélyén. Egy olvasónknak hála most megoszthatunk egy ilyen elveszett felvételt, amely utólag hallgatva az italo disco hazai történetének egyik érdekes fejezete lehetett volna. Hallottatok a Kolbasz Boyzról? Eddig mi sem.

A MAGYAR ZENE TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGNAGYOBB TALÁNYA A LÓRÉVI LOW RAVE-KAZETTA, ITT ÍRTUNK RÓLA.

A minap kaptunk egy emailt, amelynek küldője nem járult hozzá a neve közzétételéhez, azt mondja nem az ő személye a fontos, hanem az anyag, ami a birtokába került. Íme a levél:

"Tisztelt Szerkesztőség!

A minap a fészerben egy rég elfeledett felvételre bukkantam. A pár számot tartalmazó demókazetta családunk jó barátjától származik, aki kamionsofőrként sokat járt nyugaton, és szintetizátorokat, valamint italo disco hanglemezeket gyűjtött. A számok sosem láthattak napvilágot egy akkori fejes miatt, aki személyesen jelent meg a stúdióban, hogy a hangfelvételeket leállítsa. Hogy féltékenység állt-e a háttérben, vagy szakmai inkompetencia, azt nem feladatom eldönteni. Mindenesetre (a jogtulajdonos engedélyével) bedigitalizáltam az egyik számot a szalagról. Úgy gondolom, ez a dal mind mondanivalójával, mind egyszerű, de fülbemászó dallamával méltón képviselte volna hazánkat a nemzetközi popvilágban.

Üdvözlettel:

egy olvasójuk"

A levélíró mindössze ennyit volt hajlandó elárulni, illetve még azt tudjuk, hogy a felvételek 1986-ban készültek. Ha a most bemutatásra kerülő dal fogadtatása pozitív, olvasónk ígéri, a többit is nyilvánosságra hozza. Mi pedig ezennel nyomozásba kezdtünk, amint jutottunk valamire, jövünk a részletekkel. Akinek van bármilyen információja a felvételekről vagy a készítőjükről, kérjük ne tartsa vissza.

Ez tehát a titokzatos, mindeddig teljesen ismeretlen Kolbasz Boyz egyetlen demókazettájáról egy szerzemény, The Kolbasz:


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN.

https://recorder.blog.hu/2014/09/09/magyar_italo_disco_csapas_a_multbol
Magyar italo disco csapás a múltból
süti beállítások módosítása