Eminem a Guiness Rekordok Könyvében

2014.09.08. 17:00, subrecorder

eminem_2.jpg

Kezdenek szivárogni az információk, hogy milyen zenészek kerültek be a 2015-ös Guiness Rekordok Könyvébe, a legérdekesebb Eminem, akit mostantól a "Legtöbb szó egy slágerben"- címke alatt találhatunk meg. Helyet kapott még a Metallica, Shakira, Katy Perry és a One Direction is.

Em tavalyi albumán, a Marshal Mathers LP2-n lévő dalával, a Rap Goddal érte el a rekordot, a 6 perces dalban, mely a Billboard kislemezlistájának 7. helyéig jutott, 1560 szó található. Természetesen lehetséges, hogy vannak olyan számok, amelyekben ennél több van, de a rekordnál fontos volt maga a dal népszerűsége is. A rapper amúgy még vagy 80 világrekordot tudhat magáénak, többek közt övé a "Leggyorsabban fogyó album" (Marshal Mathers LP1,760,049 eladott példány az első héten) és a "Legtöbb digitális letöltés" (Love The Way You Lie - csak az USA-ban 6 millió letöltés) is. Idén márciusban lépte át friss lemezével a 2 millió eladott példányt is, így folytatódik a Marshal Mathers LP óta életben lévő sor, Eminem összes azóta kiadott albumát megvették legalább ennyien. Az 1991 óta mért adatok szerint ő és a Backstreet Boys az a két előadó, akiknek két lemezük is minimum 10 millió példányban kelt el (az MMLP-n kívül még az Eminem Show is). Marshal Bruce Mathers III egyébként még a 2000-es évek legtöbb eladással rendelkező zenésze is.

A további bejelentett rekordtartók a Metallica ("Egy év alatt mind a hét kontinensen játszó zenekar" - igen, az Antarktiszon is), Miley Cyrus (rá kerestek a legtöbben az interneten), Shakira ("Legtöbb Facebook like"), Katy Perry ("Legtöbb Twitter követő") és még a One Direction is, akiknek mind a három eddigi albumuk a lemezeladási lista első helyén nyitott, amelyre a mérések megkezdése óta nem volt példa. 


Hallgassuk meg mind a 1560 szót, meg az ismétléseiket is:

JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

Címkék: eminem
https://recorder.blog.hu/2014/09/08/eminem_a_guiness_rekordok_konyveben
Eminem a Guiness Rekordok Könyvében
süti beállítások módosítása