Új Nick Cave-dal a róla szóló fiktív dokumentumfilmből

2014.09.05. 13:02, Frontrecorder

cave.jpg

Nálunk májusban a Budoku fesztiválon láthatták a szerencsések a Nick Cave-ről készített fikciós dokumentumfilmet, amelynek szeptember 19-én lesz a hivatalos (angliai) mozipremierje. A 20,000 Days On Earth című alkotásban elhangzó dalokból most kettőt is közzétettek, az egyik eddig nem hallott szerzemény.

Az Iain Forsyth és Jane Pollard által rendezett film az ausztrál énekes egy napját mutatja be úgy, hogy a valós történéseket kitalált jelenetekkel keveri. Cave a Shortlist magazinnak elárulta, hogy sokáig húzódozott az ötlettől, mivel szerinte a zenészekről készített dokumentumfilmek gyakran félresikerülnek, mivel átlagembernek akarják láttatni az adott előadót, ami egy hamis kép. A filmet a legutóbbi Nick Cave And The Bad Seeds-album, a Push The Sky Away album készítése alatt kezdték forgatni, így bepillantást enged a lemez munkálataiba, de a lényeget Cave visszaemlékezései és az ezeket megelevenítő részek adják. A szürreálisba hajló, játékfilmes eszközökkel operáló alkotás formabontó jellege kivívta a szakma elismerését: a neves Sundance filmfesztiválon a dokumentumfilmek kategóriájában elnyerte a legjobb rendezés (és a legjobb vágás) díját. A filmben értelemszerűen több dal is elhangzik a Push The Sky Away-ről, plusz egy olyan szerzemény is, ami végül nem került rá a tavalyi lemezre. Ez utóbbi a Give Me A Kiss című réveteg ballada:


ez pedig a bordélyházas klipet kapott Jubilee Street élő változata, ahogyan a Sydney-i Operaházban adott koncerten játszották:


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

https://recorder.blog.hu/2014/09/05/uj_nick_cave-dal_a_rola_szolo_fiktiv_dokumentumfilmbol
Új Nick Cave-dal a róla szóló fiktív dokumentumfilmből
süti beállítások módosítása