Kate Bush rekorder: 8 albuma is az angol lemezeladási lista top 40-ében landolt

2014.09.01. 09:26, subrecorder

Kate-Bush-014.jpg

Kate Bush 35 év után a múlt héten adta első koncertjét abból a huszonkettőből, amiket a londoni Eventim Hammersmith Apollo színházban rendeznek. A jegyek az összes fellépésre 15 perc alatt fogytak el, most pedig (ahogyan várható volt), az énekesnő régi lemezeinek eladási is megugrottak. De ekkora sikerre azért nem számított senki.

Tizenegy megjelent albumából nyolc helyezkedik el a heti brit lemezeladási lista első 40 helyén, ilyet női előadó még nem ért el a könnyűzenei történelem során, de ezt az eredményt még csak megközelíteni sem tudta senki. Madonna áll hozzá a legközelebb, akinek 1987-ben három lemeze szerepelt egyszerre a Top 40-ben, így Bush rekordja valószínűleg jó hosszú ideig biztonságban érezheti majd magát. A férfielőadók közül Elvis Presley vezet: 1977-es halála után tizenkét albuma is ott volt a Top 40-ben, a Beatles összes lemezének 2009-es újrakiadásakor pedig a liverpooli négyes tizenegy helyet foglalt el a listán.

A legmagasabb pozícióban (6.) Bush 1986-os The Whole Story című válogatáslemeze áll, de befért még a Top 10-be a sokak által (például a Chvrches énekesnője szerint is) minden idők egyik legjobb albumának tartott 1985-ös Hounds Of Love is. Őket a 2011-es visszatérő 50 Words For Snow és az 1978-as debütalbum, a The Kick Inside követi. Kate Bushtól nem idegenek a rekordok, ő jegyezte az első olyan brit listavezető dalt is (1978 - Wuthering Heights), amelyet női énekes saját maga írt és adott elő. Ez a dal négy hétig volt a lista élén, Bush pedig később még huszonöt dalával került be a Top 40-be. 


KATE BUSH LEGJOBB PILLANATAIRÓL KÜLÖN TOP 10-ES LISTÁBAN MI IS MEGEMLÉKEZTÜNK.

A Before The Dawn turné hatalmas sikerrel indult, minden dal után óriási ováció köszöntötte az 56 éves Busht, a közönségben soraiban pedig olyan hírességek foglaltak helyet, mint Lily Allen, David Gilmour (anno ő fedezte fel az énekesnőt a hetvenes évek közepén) és Björk. A koncerten az első négy lemezéről semmit nem játszott, elhangzott viszont a Hounds Of Love teljes B-oldala, azaz a The Ninth Wave című ciklust alkotó dalok, a Cloudbursting pedig zárószámként szólalt meg. A fellépés előtt Bush mindenkit jó előre megkért, hogy ne használjon semmilyen fényképező, illetve videófelvevő készüléket, mert, ahogy ő fogalmazott "a közönséggel és nem okostelefonokkal kíván kapcsolatot teremteni". Természetesen teljesen nem tudta kiküszöbölni, hogy kikerüljenek felvételek, de mi most a magunk módján betartjuk az ő szabályait és nem linkelünk rajongói részletet a koncertből. Aki szeretné, a YouTube-on biztosan talál párat.


Rossz minőségű recsegő felvétel helyett itt van a Wuthering Heights, ami a mai napig az egyik legkülönlegesebb popzenei listavezető dal:


ez pedig az egyik legjobb Kate Bush-dal:

Címkék: kate bush
https://recorder.blog.hu/2014/09/01/kate_bush_rekorder_8_albuma_is_az_angol_lemezeladasi_lista_top_40-eben_landolt_kesz
Kate Bush rekorder: 8 albuma is az angol lemezeladási lista top 40-ében landolt
süti beállítások módosítása