Dalpremier! Blahalouisiana: Moving On

2014.08.29. 13:00, rerecorder

blaha_2.jpg

A Blahalouisiana legutóbb, májusban egy magyar nyelvű dallal jelentkezett, Az első reggelen pedig szép sikert aratott, de a zenekar amúgy is mozgalmas és nagyon pozitív nyáron van túl, és még sűrűbb ősz elé néz, kezdve azzal, hogy hamarosan egy hosszabb EP-t fog megjelentetni Moving On címmel, amin lesz három újabb magyar nyelvű szám is. Az EP címadó beharangozó dala azonban még angolul szól a továbblépésről. Movin' On!

A Magyarradar rovatunkban is bemutatott, emlékezetes klipet készített, sőt 2013-as kedvenc magyar kiadványaink közé is bekerült első EP-je után a Blahalouisiana sikerrel szerepelt a Balcony TV-ben, forró koncertet adott az Ivan & The Parazollal, tisztességesen helyt állt a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatón, minek eredményeként a VOLTon is bemutatkozhatott, és még a MésziStockon is fergeteges koncertet tartott. Ilyenkor nem szabad leállni, hanem haladni kell a lendülettel és a Blahalouisiana pontosan ezt teszi, egy hat- vagy hétszámos EP érkezik az ősszel, amelyet az egészen remek Moving On harangoz be. Jancsó Gábor dalszerző-gitárost megkértük, foglalja össze a zenekar körüli történéseket: 

„A nyarunk nagyon jól sikerült, rengeteg helyen megfordultunk, ezek közül kiemelném a MésziStock-os őrületet és az első saját koncertünket Budapesten az A38 tetején, ami iszonyú kellemes csalódás volt. Illetve ide sorolnám még a csehországi fesztivált Tasovban: odafelé úton azt gondoltuk, ha lesz ötven ember rajtunk, akkor boldogan megyünk haza, de a koncert tizedik percére szinte megtelt a nézőtér, úgyhogy nagyon kedves emlék marad ez is. Július közepétől pedig megkezdtük a munkát két új dalon, amit még Schram Dáviddal kezdtünk el felvenni, csakúgy mint ez előzőeket, de a folytatást már az Ivan & The Parazolos Beksszel (ő a billentyűs - a szerk.) csináltuk meg. Hallottuk pár munkáját és nagyon megtetszett az, ahogyan dolgozik, így végül az eredeti dob-basszus sávokon kívül minden az ő közreműködésével készült el. Úgy érezzük, hogy ez a kompozíció – ahogyan Dávid keze alatt a dalok letisztultak és Beksz is hozzátette a sajátját az általunk elképzeltekhez – a jövőre nézve, az együttes hangzását illetően igen ígéretes lehet. Ez azért is aktuális, mert októberben szeretnénk kijönni egy hat vagy hét számos kislemezzel, amin három magyar dal is helyet kap majd! Nagyon várjuk, hogy a közönség mit szól majd az új felvételekhez, én azt gondolom, hogy minden eddiginél érettebb és dinamikusabb Blahalouisiana lesz majd hallható. Ez a dal, a Movin On az első single az EP-ről. Fő témája a továbblépés és nem csak nekem, a dal írójának aktuális személyesen, hanem azt gondolom, hogy a banda is továbblépett a nyáron egy következő lépcsőfokra, illetve kísérletezik tovább a magyar nyelvvel az Az első reggelen sikerének köszönhetően.”

A Blahalouisiana-koncertre legközelebb a Kamaraerdőbe kell menni egy izgalmas fesztiválra (Ubikeklektik - Csúszkáló valóságok), Facebook-eseményoldal. Budapesten, klubban pedig október 2-án lehet elcsípni a zenekart, az Akváriumban!


a Moving On című friss és nagyon pöpec Blahalouisiana-dal: 

https://recorder.blog.hu/2014/08/29/dalpremier_blahalouisiana_movin_on
Dalpremier! Blahalouisiana: Moving On
süti beállítások módosítása