Kate Bush dicsőséges visszatérő koncertjén minden szám között álló ováció volt

2014.08.27. 11:09, rerecorder

kate ny.jpeg

Kate Bush tegnap, augusztus 26-án este - nagyon hosszú 35 év után - ismét koncertsorozatba kezdett. A 22 estés, szeptember végéig a londoni Eventim Apollo Hammersmith-ben tartandó Before The Dawn című rezidenciára március végén 15 perc alatt fogytak el jegyek. A BBC egyórás, világsztárok hozsannáival teletűzdelt friss dokumentumfilmet sugárzott a fellépésszéria előtt, de világsztárokból az első koncerten sem volt hiány - a nézőtéren. Fotók, videó, dallista a poptörténet egyik legjobban várt koncertjéről.

kate 5.jpegKate Bush 1979 április-májusában bonyolította élete eddigi egyetlen turnéját, azóta csak nagyon-nagyon ritkán és még annál is rövidebb ideig tartózkodott koncertszínpadokon, ezt a több mint harmincöt éves szünetet törte meg a tegnap esti fellépés. Hogy a várakozásokat érzékeltessük, az alábbi zenészek, énekesek voltak jelen az első koncerten - a nézőtéren: David Gilmour, Lily Allen, Rufus Wainwright, Anna Calvi, a teljes Warpaint, Björk, Grace Jones, Holly Johnson, Marc Almond (egyes riportok szerint még Madonna is). 

A háromnegyed nyolckor kezdődő és negyed tizenegykor végződő, egy szünetet is tartalmazó két és fél órás koncert előtt a közönségnek fogalma sem lehetett róla mit fog majd hallani, milyen dalok kerülnek elő, és ez ma már teljesen példátlan (ha valakinek netán van jegye későbbi előadásokra, az itt hagyja is abba az olvasást - bár különben az is simán elképzelhető, hogy idővel változni fog a műsor). Meglepetés végül lett bőven, Kate Bush néhány dal után előadta az 1985-ös albumának (Hounds Of Love) teljes B-oldalát elfoglaló The Ninth Wave című dalciklust, majd ezután a 2005-ös lemezének (Aerial) szintén egybefüggő második felét, az A Sky Of Honey-t is. Természetes mindez pazar díszletek, jelmezek, kellékek, fények között, perfektül kitalált látványvilágban zajlott, a két nagy tétel komoly színházi hatásokkal került át koncertközegbe. Beszámolók szerint Bush végig parádésan énekelte el a repertoárt, annak ellenére, hogy a teljes műsor alatt az ő mozgása is erősen koreografált volt. Ugyan az első négy albumról nem játszott semmit, de ezzel kapcsolatban látszólag senki sem panaszkodik, mindenkit lenyűgözött a - szintén a beszámolók alapján - végig vastapsot és álló ovációt kapó énekesnő. Csak remélhetjük, hogy mindezt egyszer legalább egy dvd-ről viszontláthatjuk.


kate 2.jpega koncert dalsorrendje:

“Lily”
“Hounds Of Love”
“Joanni”
“Top Of The City”
“Running Up That Hill”
“King Of The Mountain”

The Ninth Wave
“And Dream Of Sheep”
“Under Ice”
“Waking The Witch”
“Watching You Without Me”
“Jig Of Life”
“Hello Earth”
“The Morning Fog”

A Sky Of Honey
“Prelude”
“Prologue”
“An Architect’s Dream”
“The Painter’s Link”
“Sunset”
“Aerial Tal”
“Somewhere In Between”
“Nocturn”
“Aerial”

“Among Angels”
“Cloudbursting”

a koncerten készült további hivatalos fotók (mind REX / Ken McKay): 


a szigorú "ne kamerázz!" szabály ellenére természetesen készültek videók az eseményről, ez a 50 Words For Snowról való Among Angels zongorás, nagyon távolról rögzített előadása fent volt a YouTube-on egy darabig, de szerda reggel eltávolította a feltöltő azt, 

a koncert végi Cloudbusting zárlata viszont még látható itt is: 


az 1979-es turnéról készült koncertfilm, épp a Hammersmith Odeon-os turnézárón, itt a teljes anyaga: 

Címkék: koncert kate bush
https://recorder.blog.hu/2014/08/27/kate_bush_dicsoseges_visszatero_koncertjen_minden_szam_kozott_allo_ovacio_volt
Kate Bush dicsőséges visszatérő koncertjén minden szám között álló ováció volt
süti beállítások módosítása