I LOVE PANEL – Pimp My Pipe: színezz csővezetéket és nyerj MacBook Airt vagy iPhone-t!

2014.08.18. 08:18, Recorder.hu

pimp-my-pipe_650.jpg(X) A lakótelep nemcsak élettér és életforma, hanem kreatív felület is: egy újabb apropó arra, hogy megmutasd, mire vagy képes. 1 közszolgáltató cég + 2 közismert rapper = 100 színes ötlet? Itt az I LOVE PANEL – Pimp My Pipe dizájnpályázat, amelyen bárki indulhat és amellyel mindenki nyerhet!

Facebook-applikációval festhetnek le a városlakók egy, az újpesti lakótelepen futó csővezetéket a FŐTÁV új köztérszínesítő kampányában. A 2014. augusztus 18. és szeptember 15. között zajló akció során – melynek népszerűsítésébe két rapper, Busa Pista (Irie Maffia, Zuboly) és a csepeli Zsolaa (Teebag, Faktorlabor) is bekapcsolódik – a városlakók javaslatai és szavazatai alapján egy szakmai zsűri dönt arról, milyen legyen, hogyan újuljon meg a Budapest IV. kerületében található, föld felett futó távhővezeték. Az első helyezett látványtervet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg, akik mostanáig már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.

A FŐTÁV nem először veszi igénybe a lakóközösségek és a közösségi média segítségét: a 2013-as I LOVE PANEL – Panellakás szépségverseny közönségsikere és szakmai elismerései (valamint a Metropol újság Pimp My Rack! kampánya, mint ötletadó) már bebizonyították, hogy senki sem tudja jobban, mi a jó a városlakóknak, mint maguk a városlakók.

A föld felett húzódó távhővezetékek Budapest több pontjának jellegzetes – nyilván hasznos, de nem feltétlenül szerethető – városképi elemei. Adja magát a kérdés: addig is, míg nem kerülnek a földfelszín alá, miért ne használhatnánk őket a lakótelepi környezet színesebbé, és ezáltal a paneles városrészek élhetőbbé tételére? Az első ilyen lehetőséget teremti most meg a FŐTÁV akciója az újpesti távhővezeték Elem utcában futó szakaszának redizájnja és a hozzá kapcsolódó közösségi kampány révén.

Játékleírás

Csőszínesítés indul: készíts egyedi tervet a FŐTÁV Facebook-applikációjában található rajzprogrammal vagy töltsd fel saját grafikai szoftvereddel készített alkotásodat, és ha szavazatokkal a legjobb ötven közé kerülsz, plusz a szakmai zsűri is téged választ, akkor a távhővezeték a te terveid alapján fog megújulni. Emellett egy MacBook Air boldog tulajdonosa is lehetsz!

A Játék a Facebookon létrehozott alkalmazás (https://www.facebook.com/fotavzrt/app_514039665391205) keretében zajlik, ahova a Játékszabályzat és Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után a játékban részt venni kívánók regisztrálhatnak. Profi grafikusok és lelkes csőszínesítők egyaránt jelentkezhetnek.

A szakmai zsűri a legkedveltebb 50 versenyzőből választja ki a 2. és 3. helyezettet is, akik egy-egy 16 GB-s iPhone 5C-t nyerhetnek, valamint a szavazók által legtöbb like-ot gyűjtő versenyzőt – különdíjasként – szintén egy iPhone 5C (16GB) okostelefonnal díjazza a FŐTÁV. A szavazók között pedig egy iPod nano kerül kisorsolásra.

A pályaműveket (maximum 10 db/fő)  2014. augusztus 18. és szeptember 15. között lehet feltölteni a FŐTÁV Facebook appjában, a jelentkezési feltételek, a játékleírás, valamint a sorsolás részletei pedig a www.facebook.com/fotavzrt oldalon olvashatók el.

Busa Pista és Zsolaa is pimpeli a Pimp My Pipe-ot:

 

https://recorder.blog.hu/2014/08/18/i_love_panel_pimp_my_pipe_szinezz_csovezeteket_es_nyerj_macbook_airt_vagy_iphone-t
I LOVE PANEL – Pimp My Pipe: színezz csővezetéket és nyerj MacBook Airt vagy iPhone-t!
süti beállítások módosítása