Ty Segall új dala a korai Queens Of The Stone Age-t idézi

2014.08.12. 14:20, subrecorder

ty segall.jpg

Ty Segall-t legtöbben az eszetlen munkatempójáról ismerik, no meg arról, hogy a garázsrocker termelékenysége szinte sosem megy a minőség rovására. Nemsokára megjelenő új lemezén ezúttal számára eddig ismeretlen vizekre evez: 14 hónapot (ez neki kb. egy évtized) dolgozott a Manipulatoron és az eddigi legkifinomultabb anyagot ígéri.

2012-13-ban, bő 18 hónap alatt Ty Segall 5, azaz öt stúdióalbumot vett fel és adott ki. Egyrészt 2012-ben ott volt a White Fence-szel írt Hair, a turnézenekarával közös Slaughterhouse és a szólóban felvett Twins. A tavalyi évben - mivel gondolom éppen unatkozott - Fuzz néven alakított egy új formációt, melyben a névhez méltóan mocskos, mocsaras gitárjátékot hallhattunk az énekestől, illetve kidobott még egy szólólemezt Sleeper címmel, amelyen az eddigi legbensőségesebb, sokszor akusztikus hangszerelésű dalokat találhattuk. A leghihetetlenebb ebben az eszméletlen munkatempóban az, hogy mind az 5 stúdiólemez remek hallgatnivaló, és van köztük legalább kettő, ami a garázsrock szcéna legjobbjai között van. Augusztus 26-án megjelenő friss albumával, a Manipulatorral Segall teljesen más filozófiát választott és hónapokat töltött a stúdióban, minden egyes kis részletre ügyelve és folyamatosan alakítva a számok hangzását. Az új anyag 17 számos lesz és több mint 60 perc, mondhatjuk, hogy bőven ez lesz az énekes eddigi legepikusabb kiadványa. 


A FUZZ EGYIK KLIPJÉBŐL AZ DERÜL KI, HOGY SZÖRNYETEG LESZ A GYEREKEDBŐL, HA GARÁZSROCKOT HALLGAT.

A most hallható első kiadott dalon, a Susie Thumbon ez ugyan kevésbé hallható, az alig két és fél perces szám szokásos(an remek) Ty Segall-szerzemény, húzós gitártémával és semmi világmegváltóval. A Queens Of The Stone Age 1998-as, cím nélküli bemutatkozó lemezéhez és az azt követő Rated R néhány dalához hasonló a hangzás, így ha mész ma a Szigetre, akkor ezzel is érdemes hangolódni Josh Homme-ék bulijára. 


Ty Segall új dala, a Susie Thumb itt hallgatható meg és tölthető le.


az albumhoz készült 3 perces teaser-videó:


a tavalyi Sleeper lemez:

Címkék: white ty segall
https://recorder.blog.hu/2014/08/12/ty_segall_uj_dala_a_korai_queens_of_the_stone_age-t_idezi
Ty Segall új dala a korai Queens Of The Stone Age-t idézi
süti beállítások módosítása