Színpadon a teljes Wu-Tang Clan, új dal a legendás csapattól

2014.08.08. 10:55, subrecorder

wu-tang-clan260414.jpg

Tegnapelőtt este Jon Stewart Daily Show című műsorában járt a Wu-Tang Clan mind a 9 tagja, ahol egy rövid beszélgetés után előadták a novemberben érkező új lemezük egy addig soha nem hallott dalát, a Ron O'Nealt. Azóta a track kijött stúdióverzióban is, mi most mind a két felvételt megmutatjuk.

Ghostface Killah, RZA, Raekwon, GZA, Inspectah Deck, Cappadonna, Method Man, U-God és Masta Killa is jelen volt a Daily Show augusztus 6-i műsorában, ahol debütáltatták az A Better Tomorrow címen hét év után idén ősszel érkező hatodik sorlemezüket. Az idén 10 éve elhunyt Ol' Dirty Bastard emlékét pedig úgy idézték meg, hogy adtak Stewartnak egy ODB-pólót. A műsorvezető amúgy láthatóan nagyon élvezte a helyzetét, a beszélgetés során szinte végig úgy viselkedett, mint egy kisgyerek az édességboltban. Bár most az összes tag békésnek tűnt, azért nem volt olyan harmonikus az újjáalakulás, Raekwon szereplése az egész lemezen sokáig kérdéses maradt, mert nem értett egyet azzal az iránnyal, amely felé RZA az album üzleti és kreatív részét vitte. RZA pedig arra panaszkodott, hogy míg ő rengeteg pénzt öl a felvételekbe, addig a többiek messze nem arányosan járulnak hozzá a közös érdekhez. Végül aztán mégis győzött a régi barátságban való hit ($?) és az A Better Tomorrown mind a kilenc, életben lévő Wu-Tang Clan-tag szerepelni fog.

A 2013-AS BALATON SOUNDON KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT INSPECTAH DECKKEL ÉS EGY RÖVID, VICCES KIS TÖRTÉNETBŐL KIDERÜL AZ IS, HOGYAN LETT KOLLÉGÁNK RAEKWON CSICSKÁSA.


A most debütáló dal Ron O'Neal, a '70-es évekbeli színész nevét viseli, akinek a leghíresebb szerepe a Super Fly című drogfilm protagonistája, jó útra térni kívánó kokaindílere. Hozzá hasonlítja magát RZA a maga verzéjében, de előkerül még a fogorvos, a CSI című sorozat és O.J. Simpson is. Sorrendben Method Man, Inspectah Deck, Ghostface Killah, Masta Killa és RZA szerepelnek a trackben, ami amúgy nem egy nagy eresztés, a refrén kifejezetten gyenge, halk és enervált, ahogy a Daily Show-s élő előadásban is rendkívül fáradtnak tűnik az egész bagázs, csak RZA próbálja a végén megmenteni a csapat becsületét, de ő meg annyira túltolja magát, hogy csak giccsnek tűnik az egész. Persze ha a 36 Chambersen nőttél fel és mindened a klasszikus hiphop, akkor magában a számban azért nem fogsz csalódni, az alap jellegzetesen "wutangos", csak ezúttal fúvósokkal pakolták tele a hátteret, nem pedig soul-hangmintával.


Az új Wu-Tang Clan-szám, a Ron O'Neal:


a Daily Show-interjú egy része:


ez pedig az új dal élő előadása:

https://recorder.blog.hu/2014/08/08/szinpadon_a_teljes_wu-tang_clan_uj_dal_a_legendas_csapattol
Színpadon a teljes Wu-Tang Clan, új dal a legendás csapattól
süti beállítások módosítása