Magyarradar: The Adolescens

2014.08.02. 20:09, Frontrecorder

theadolescens.jpg

Serdülőkorú srácok ha zenekart alapítanak, az a világ legtermészetesebb dolga. Hogy a budapesti The Adolescens öt tagja ugyanabban a zenekarban kötött ki négy éve, az már korántsem volt egyértelmű, de aztán mégis így alakult, a srácok pedig mostanra felnőttek, ami esetükben azt jelenti, hogy a kamaszosan fésületlen, britpop és angolszász indierock behatású zenéjüket hátrahagyva a hatvanas éveket újrageneráló feszes-heves rock and rollra váltottak. Most mondjuk, hogy "a magyar Artcic Monkeys"?.

theadolescenscover.jpgMegalakulás éve: 2010.

Tagok: Chezan András - ének, gitár; Szász Tamás - gitár, vokál; Vidákovich János - basszusgitár; Békési Dávid - dob; Szijjártó Martin - szintetizátor

Stílus: New Wave Indie Rock 'n' Roll

Hatások: a 20-21. század század zenéi, könyvei, filmjei.

Kiadók: -

Történet: Sok zenekar alakul meg jó barátokból, esetleg testvérekből, a mi együttesünkről azonban egyik sem mondható el. Mi eleinte nemhogy barátok nem voltunk, de egyenesen utáltuk egymást. Többször össze akartunk verekedni, egyáltalán nem voltunk szimpatikusak egymásnak. A közös hangot egy 2010-es szilveszteri buli alkalmával találtuk meg, amikor rájöttünk, hogy igazából mindannyian zenélni akarunk, tudunk is egy kicsit és ilyen módon is képzeljük el a jövőnket. Ezután az első próbánkra két hetet kellett várni, ami alatt mindenki megvette a hangszerét. Eleinte a dobosunk hálószobájában próbáltunk, itt írtuk kezdetben még magyar nyelvű számainkat. A sok próba és együtt töltött idő folyamán sikerült közös nevezőre jutnunk és barátokká válnunk, így az egész zenekar végül egy nagyon jól működő baráti társaság lett. A zene az életünk részévé vált, el sem tudtunk már képzelni egy hétvégét zenekari próba nélkül. Körülbelül ekkortájt, 2010 tavaszán született meg a nevünk is, amit az énekesünk egy latin órán való unatkozás alkalmával lesett ki a szótárból. Még ugyanaz év nyarán elkezdtünk koncertezni, nem sokkal később pedig átléptük a kisebb klubkoncertezés szintjét és hamarosan már olyan helyeken játszhattunk, mint az A38. 2011-ben felvettük első, magyar nyelvű EP-nket, a Változás korát, amit 2012-ben az Elevation Sensation című angol nyelvű követett. Erre a korszakunkra leginkább az útkeresés és a tapasztalatszerzés volt jellemző. Számunkra az érzelmi áttörést az jelentette, amikor az Akváriumban a Punnany Massif előzenekaraként léphettünk fel igen nagy közönség előtt. Itt éreztük mindannyian azt, hogy a kemény munka kifizetődik, így ebben a szellemben továbbhaladva 2013 nyarán elkészítettük első videoklipünket Szombath Máté filmrendezővel, a Budapest, emlékszem című számunkra. Az ezt követő időszak jelentős változást hozott a zenekar életében, új tapasztalatokkal és inspirációkkal vérteződtünk fel és idén áprilisban kiadtuk legújabb EP-nket, a Ten Minutes With The Adolescenst, amin öt darab, új, lendületes, angol nyelvű szám szerepel. Jelenleg fényesen és kecsegtetően néz ki számunkra a jövő, alig várjuk, hogy ismét fejest ugorjunk a saját zenei világunkba és valami olyan új dolgot, számokat és koncerteket mutassunk be a közönségnek, ami mindenkinek maradandó élmény lesz.

Megjelenések: Változás kora EP (2011) : az első EP-nken csak magyar nyelvű számok szerepeltek, ilyen formában gyűjtöttük össze a megalakulásunk után íródott kedvenc szerzeményeinket. A kislemezt Horváth Barnabás Botondnál, a The Hated Tomorrow dobosánál vettük fel, aki jelenleg a Soerii & Poolekben dobol. Elevation Sensation (2012): a második EP-nken már csak angol nyelvű számok vannak, ezek voltak az első idegen nyelvű próbálkozásaink. A felvételeket Szász Dániel László és az Artist Factory segítségével rögzítettük, a keverés ugyancsak Szász Dániel László munkáját dicséri. Ten Minutes With The Adolescens (2014): az előző EP-hez képest a zenekar komoly stílusváltáson ment keresztül. Ennek a köztes időszaknak az eredménye ez az anyag, amit az Artist Factoryban vettünk fel. A számokat régi jó barátunk, Horváth Barnabás Botond keverte és masterelte.

Küldetés: világszintű zenekarrá válni.

Jövőkép: több állomásos turnék külföldön és Magyarországon egyaránt.

Mellékprojektek: -

Szexepil: lendület, erő, fiatalság.

Legnagyobb eredmény, elismerés: több koncert az A38-on, fellépés a 2014-es Rakéta Fesztiválon, a legutóbbi EP-nk, és erről a Set Me Free című számunk, ami OTP reklámbetétdal lett.

a még igencsak kamaszos bájú Budapest, emlékszem klipje:


a teljes Ten Minutes With The Adolescens EP: 

https://recorder.blog.hu/2014/08/02/magyarradar_the_adolescens
Magyarradar: The Adolescens
süti beállítások módosítása