Folk & Roll, avagy a Kerekes Band és a Middlemist Red találkozása a próbateremben

2014.07.30. 12:13, rerecorder

kerekes_novesoma.JPG

A Kerekes Band az a kreatív magyar zenekar, amelyik mindig kitalál valamit. Egy hagyományos koncertjét is képes jól működő extrákkal feldobni, persze már eleve nem hagyományos az általuk játszott zene. Mint azt legközelebbi koncertjük címe is hirdeti, Folk And Rollt nyomnak (vagy esetleg Folk And Funkot), de most ezt még meg is fejelik: egy különleges vendéggel, az indierockos Middlemist Red frontemberével, Nóvé Somával kiegészülve tényleg teljesítik a címben foglaltakat. A Recordernek elárulták, hogy mire számíthatunk tőlük pénteken, a Kobuci Kertben. 

folk_ROLL_poster_72.jpgA Kerekes Band és a Middlemist Red találkozása lényegében két, világszerte sikeres magyar produkció találkozása is, hiszen Kerekesék a 2006-os Pimasz című lemezük óta nagy névnek számítanak a nemzetközi világzenei mezőnyben, a 2012-ben alakult Middlemist Red pedig nemrég nyerte meg a Deezer által globálisan futtatott Young Guns tehetségkutatót, még pedig fölényesen. Kettejük találkozása, pontosabban a Kerekes Band és a Middlemist Red énekes-gitárosának, Nóvé Somának a találkozása azért is szerencsés, mert a pszichedélia mentén stílusban is tud kapcsolódni a két fél. Augusztus 1-én, most pénteken a Kobuci Kertben lesz a közös koncert, amelyen egy áthangszerelt Middlemist- és egy Beatles-dal is megszólal majd, de erről már meséljen a Fehér Viktor a Kerekes Bandből.

Hogy mi a közös a magyar népzenében és a rockban? Az erő és az energia. Amikor a gyimesi hegedűst, Halmágyi Mihályt megkérdezték, hogy szeretne-e hozatni valamit Magyarországról, a válasza egyszerű volt: „Egy erősítőt, ha hoznátok...” Kell ennél többet mondani? Erre az estére leginkább a rock inspirálta számokat vesszük elő, de egy sor meglepetés is várható. Például, hogy az est vendége Nóvé Soma lesz, aki a Middlemist Red frontembereként talán az egyik legkúlabb fiatal bandát vezeti az országban, ráadásul a sikerek is sorra utolérik őket. Nemrég nyerték meg a Deezer nemzetközi tehetségkutató versenyét. A sok meglepetés mellett a Kerekes Band összetéveszthetetlen hangszerelésében megszólal majd a Single Switcheroo, és a Beatles-től az If I Needed Someone átirata is, természetesen kiegészülve Somával. Indulhat a folk&roll!”


a koncert Facebook-eseményoldala

a Kerekes Band és Nóvé Soma így próbál a pénteki közös koncertre: 

https://recorder.blog.hu/2014/07/30/folk_roll_avagy_a_kerekes_band_es_a_middlemist_red_talalkozasa_a_probateremben
Folk & Roll, avagy a Kerekes Band és a Middlemist Red találkozása a próbateremben
süti beállítások módosítása