Programajánló: július 8-14.

2014.07.07. 20:19, subrecorder

deapvalley.jpg

Heti programajánlónkban a gitárok dominálnak, lesz laza melodikus metálzenekar, még lazább csajrock duó és egy mindenkinél lazább norvég csapat. Dübörőg a fesztiválszezon, nem sok koncertet ajánlunk, de ami lesz, azt nem érdemes kihagyni.

Július 9. Szerda

Hol máshol, mint egy kötőszakkörön találkozott egymással Lindsey Troy és Julie Edwards, a Deap Vally két tagja. Ebből az információból nem biztos, hogy következtetnénk rá, de a duó igazi mocskos garázsrockot játszik. 

Deap Vally, Wattican Punk Ballet

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 19:00

Belépő: 2900 / 3500 Ft

Facebook esemény

Miután egy sima és egy fordított közt a lányok megbeszélték, hogy mindketten nagy Black Keys rajongók, össze is álltak, és megcsináltak egy olyan koszos blues-garázsrock lemezt, hogy Kaliforniától ide minden országúti port összegyűjtött.Sokszor szokták "a White Stripes találkozik a Led Zeppelinnel" leírással jellemezni őket, ami így hallva igen jól cseng, de azért Jack White-ék kísérletező kedve és a LedZep szofisztikált dalszerkezetei is hiányoznak a zenéjükből. Mindent pótolnak azonban döggel, amiből viszont annyi van nekik, hogy biztos információból tudjuk: Alex Turnernek is ők adtak a múltkor kölcsön egy vödörnyit. Meg egy 2011-ben alakult, (eddig) egylemezes zenekarnál nem is érdemes a kísérletezést számon kérni, a Sistrionix így is igen kellemes hallgatnivaló, ha így nyáron az ember egyedül vezet a sivatagban az Alföldön. Kísérték már amúgy a Muse-t és Iggy Popot is turnéra, ami azért nem kis megtiszteltetés. Nálunk őelőttük a Wattican Punk Ballet játszik, akiknél keresve sem lehetett volna jobb zenekart találni, hogy meghozzák a hangulatot. 


Július 10. Csütörtök

Ha nem is ők találták fel a stílust, a black'n'roll jelenlegi legismertebb és legkedveltebb zenekara érkezik hozzánk Norvégiából, a Kvelertak.

Kvelertak, Grizzly

Helyszín: A38

Kezdés: 20:30

Belépő: 3500 / 4200 Ft

Facebook esemény

Ha nem tudjuk elképzelni, hogy vajon mit is takarhat a black'n'roll, érdemes lecsukni a szemünket és elképzelni, hogy a Turbonegro mondjuk Csihar Attilával kevert Damian Abrahammal az élén áll ki a színpadra. Így már közelebb kerültünk a Kvelertak zenei világához, de adjuk mindehhez még egy nagy adag fiatalos energiát és már meg is kaptuk Norvégia jelenlegi egyik legforróbb keményzenei exporttermékét. Karrierjüknek viszonylag az elején felfedezték őket, az első lemezüket már Kurt Ballou keverte a Converge-ből (később turnéztak is együtt), a borítót pedig a Baroness-ből ismerős John Baizley rajzolta. Úgy igazolták le őket a Roadrunnerhez, hogy minden szövegüket norvég nyelven írják és éneklik, ezzel teljesen egyediek a kiadó - amúgy igen nagy nevekkel rendelkező - kínálatában. Két lemezük jelent eddig meg, a cím nélküli elsőt a Meir (Több) névre hallgató második követte, amelyet már az összes menő zeneblog tárgyalt, még olyanok is, amiknek amúgy a black metalhoz alapvetően nincs sok közük. Igazi együtténeklős refrének és bólogatásra késztető riffek, na meg másnap a fájó nyakizmok várják azt, aki ellátogat a Kvelertak első magyarországi egész estés klubkoncertjére.


Július 12. Szombat

A Francia Intézet jóvoltából egy igazi francia utcabálnak lehetünk a részesei, ha szombaton ellátogatunk a Pala utcai épületük elé. 

Stabar, Cabaret Medrano, DJ Palotai

Helyszín: Francia Intézet

Kezdés: 18:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Július 14-én van a franciák nemzeti ünnepe,  de a magyarországi Francia Intézet most két nappal korábban, 12-én ünnepli meg a Bastille bevételének 225. évfordulóját, mégpedig egy ahhoz hasonló utcabállal, amiket gallhonban rendeznek ilyenkor. Még egy igazi francia utcazenekart is sikerült megnyerniük fellépőnek, itt lesz a Stabar, akik Nantes-ból érkeznek és hamisítatlan francia sanzonzenét játszanak, dzsesszes és szvinges beütéssel. Mellettük fellép még a magyar Cabaret Medrano, akik szintén franciás sanzonban utaznak, de inkább latinos és tangós elemekkel vegyítve. Este pedig Palotai Zsolt DJ-zik, akit ugyan legtöbben a Corvintetős Rewind bulikról ismerhetnek, de amúgy otthon van ő rengeteg stílusban és minden bizonnyal olyan szettel fog készülni, ami nem lóg majd ki az este hangulatából. Érdemes sietni, mert bár a belépés díjtalan, azért az utcai férőhelyek száma limitált. 


Július 13. Vasárnap

 

Igazi balkánaáni hangulat vár arra, aki vasárnap ellátogat az A38-on rendezendő eklektikus Ethno Music estre. Fellép többek közt egy lengyel, egy cseh, egy szerb és egy szlovák csapat is.

Ethno Music - Masala Soundsystem, Davaj Sound, Neki Stranac, The Worldstylers, Fallgrapp

Helyszín: A38

Kezdés: 0:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Ezen az estén a hangsúly olyan zenekarokon lesz, melyek hazájuk hagyományainak fenntartása mellett helyet adnak más zenei kultúrák megismerésének is. Világzenére nyitott látogatókat vár a hajó, akik szívesen vesznének el a Kelet és a Nyugat zenei találkozásaiban. Itt lesz a lengyel Masala Soundsystem, akik Ázsia-mániájukat, ha akarnák sem tudnák titkolni, de a távol-keleti hangzás mellett némi reggae is kihallható szerzeményeikből. Nincs állandó tagságuk, szinte koncertenként változik a felállásuk. A Davaj Soundot Prágában alapította egy cseh és egy magyar producer, igazi gypsybeatet játszanak, élő hangszeres kísérettel. A hazai The Worldstylers a rengeteg alteregó alatt alkotó Kürtössy Nándort és Lakatos Sándort takarja. 2010 óta Savages Y Suefo néven is zenélnek, főleg downtempo, dub és swing műfajokban. Remixeltek a Colorstarnak, a Qualitonsnak és a Watcha Clan-nek is. Worldstylers néven eddig két EP-t jelentettek meg, a görög Timewarp kiadónál vannak. Az est zenei világkavalkádját tovább színesíti a belgrádi Neki Stranac, aki a global bass - a legfrissebb elektronikus tánczenékkel kevert world music - mozgalom szerb élharcosa, valamint  világzenét elektroakusztikus köntösbe bújtató szlovák Fallgrapp formáció.

Július 14. Hétfő

A melodikus hardcore egyik legnépszerűbb képviselője érkezik hozzánk a stílus őshazájából, Kaliforniából. A Stick To Your Guns fellépését nem érdemes kihagyni.

Stick To Your Guns, Stubborn, Petofi

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:30

Belépő: 2900 / 3900 Ft

Facebook esemény

Ha az ember hardcore zenekart akar alapítani, Kaliforniánál nincs jobb hely erre. Innen indult az egész mozgalom, rengeteg kezdő zenekar van itt a mai napig és sokaknak sikerül is kitörniük és világszintű ismertséget szerezni. Így történt ez a Stick To Your Gunsszal is, amit Jesse Barnett énekes hozott össze Orange County-ban, 2003-ban. Négy lemezt adtak ki, ebből az utóbbi hármat a Sumerian Records égisze alatt. Legutóbbi, 2012-es albumuk, a Diamond már a Billboard Heatseekers listájának az éléig mászott fel és az együttes eddigi legnagyobb slágereit tartalmazza. Idén februárban vonultak ismét stúdióba, megint John Feldmann producerrel, aki többek közt eddig a The Used és a We Came As Romans lemezein is dolgozott. Márciusra készen is lettek a felvételekkel, így a Düreres koncertjükön valószínűleg hallhatunk már párat az új szerzeményekből. Ha tartják a Diamonddal megkezdett irányt, akkor egy még dallamosabb, még slágeresebb lemezt kapunk majd. A Stick To Your Guns előtt a magyar Stubborn és a Petofi lép majd fel. Ha szeretnél bejutni, érdemes minél hamarabb kiváltani a jegyet, mert elővételben már csak körülbelül 100 darab érhető el, a helyszínen pedig csak 150 belépőt lehet majd venni. 

 

További ajánlott zenei események idénre:

 

Július 23. Szerda

A38

Church of Misery

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Szeptember 13. Szombat

Gozsdu Manó Klub

Negative Approach

 

Október 1. Szerda

Akvárium Klub

Trentemøller

 

Október 6. Hétfő

MÜPA

Laurie Anderson

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 17. Péntek

A38

Caribou

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 18. Szombat

A38

Tycho

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 24. Péntek

MÜPA

Elvis Costello

 

Október 25. Szombat

Dürer Kert

Helmet

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

 

November 24. Hétfő

Akvárium Klub

George Ezra

 

November 26. Szerda

Budapest Aréna

The Beach Boys

 

November 28. Péntek

A38

https://recorder.blog.hu/2014/07/07/programajanlo_julius_8
Programajánló: július 8-14.
süti beállítások módosítása