"A klasszikusok dominálnak" - The Strypes-interjú

2014.07.07. 13:58, subrecorder

The Strypes.jpg

Az ír The Strypest négy zöldfülű tizenéves fiatal alapította 2011-ben, és alig pár év alatt kiérdemelték a "zenészek kedvenc zenészei" kitüntetést. Olyanok rajonganak nyers, bluesalapú dalaikért, mint Elton John, Dave Grohl, Jeff Beck vagy Noel Gallagher, ők pedig nem roppannak össze az elvárások terhe alatt, sőt, turnéról turnéra egyre jobbak. A VOLT Fesztiválon az Arctic Monkeys előzenekaraként léptek fel, a koncert előtt készítettünk villáminterjút mind a négy taggal, Josh McCloreyval, Ross Farrellyvel, Pete O'Hanlonnal és Evan Walsh-sal. Még a színpadon kívül is akkora az egyetértés köztük, hogy bármit kérdeztünk hatásokat, kedvenceket firtató Lemeztáska-interjúnkban, szinte mindenre egyszerre, ugyan azt válaszolták. 

Első zenei emlék

Hat évesen játsszuk a Helpet a Beatlestől, a faterjainkkal. Meg aztán ott volt még a klasszikus, 1967-es Pókember rajzfilmsorozat főcímzenéje, azt is sokat játszottuk, de a Ramones-verziót, természetesen. (nevetnek)

Első album, amit a saját pénzetekből vettetek

A White Album a Beatlestől, a Rolling Stones első albuma és az Armed Forces Elvis Costellotól.

Koncert, ami meghatározó élmény volt számotokra

Két évvel ezelőtt játszottunk egy írországi fesztiválon és ott láttuk Jools Hollandot. Na, az nagyon meghatározó volt, a legjobb élő show, amit valaha láttunk!

Five_Live_Yardbirds.jpgKedvenc blues lemezetek

Peter Green első Fleetwood Mac albuma és az első Yardbirds-lemez (Five Live Yardbirds). A Yardbirds amúgy is talán a legnagyobb inspiráció számunkra.

Kedvenc lemezetek idénről

Nem vagyunk igazán naprakész zenehallgatók, kevés friss lemezt hallgatunk, inkább a klasszikusok dominálnak. Hirtelen most Jack White új szólóalbuma, a Lazaretto ugrik be, ami nagyon király volt, de inkább tavalyiakat tudnánk mondani. Természetesen az AM az Arctic Monkeystól zseniális és hogy más stílusokba is belemenjünk, Childish Gambino Because The Internet című albumát mindannyian szerettük.

Kedvenc ír albumotok

Nagyon klisések leszünk, de a U2 Joshua Tree-jét nem múlta még felül senki Írországból.

Kedvenc Elton John-dalotok

Rengeteg van! Mondjuk a Benny And The Jets.The_Age_of_the_Understatement.jpg

Bűnös zenei örömök

Nem érezzük magunkat bűnösnek, bármit is hallgatunk, mármint tudatosan. Mert azt nem irányíthatod, hogy milyen zenét hallasz, ha egy nyilvános helyen vagy.

Minden idők legjobb lemezei

Elvis Costello: My Aim Is True

Nick Lowe: Jesus Of Cool

The Last Shadow Puppets: The Age Of The Understatement


interjú: 
Mika László



A The Strypes legfrissebb kislemezes dala, a Hard To Say No:


az eredeti Pókember-sorozat főcímzenéje, a Ramones előadásában:


Elton John és a Benny And The Jets:

https://recorder.blog.hu/2014/07/07/_a_klasszikusok_dominalnak_the_strypes-interju
"A klasszikusok dominálnak" - The Strypes-interjú
süti beállítások módosítása