Egy metálbanda addig játszik egy nagy fémdobozban, amíg el nem fogy az oxigénjük

2014.07.02. 09:24, subrecorder

unfathomableruination-box.jpg

Az Unfathomable Ruination (vagyis Mérhetetlen Pusztítás) nevű death metal zenekar vállalta, hogy részt vesz egy portugál művész utazó performanszának londoni előadásában, amely során majdnem egy hónapig hetente kétszer bezárják őket egy nagy fémdobozba, ahol addig játszanak, amíg szó szerint el nem fogy körülöttük a levegő.

A Box Sized Die nevű projekt egy João Onofre nevű portugál művész fejéből pattant ki, 2007 óta már rengeteg helyen látható volt a világban, Londonba most érkezik először. Július 3-tól augusztus 1-ig, minden szerdán és pénteken az Unfathomable Ruination nevű zenekar délután 6-tól bemászik egy nagy fémdobozba teljes hangfelszerelésével és veszélyezteti kicsit a jövőbeli karrierjét. 

A "bemutató" teljes leírása így szól: "Ez az első alkalom, hogy João Onofre Box Sized DIE nevű projektje Londonba érkezik, miután bejárta Európa és Ázsia nagy részét. A művészt Tony Smith 1962-es úttörő minimalista műve, a Die inspirálta, az acéldoboz mozgó helyszínként szolgál az előadáshoz. Bárhová érkezik Onofre projektje, a művész mindig egy helyi death metal zenekart kér meg a szereplésre, ez esetben az Unfathomable Ruinationt. A doboz teljesen hangszigetelt, az előadás hosszát tehát csak és kizárólag az oxigén mennyisége határozza meg. A kockán kívül a közönség megfigyelheti furcsa vibrálását, de a zenekarnak csak az érkezését és a távozását láthatja."

Tehát még csak hallani sem lehet semmit a produkcióból. Sok művészeti performansz értelmén lehet vakargatni a fejünket, de ennek a megoldása eléggé egyértelműnek tűnik: az ember a természet ellen, fogyó természetes élőhelyek és a tiszta oxigén egyre inkább mindenhol érzékelhető hiánya. Ha éppen Londonban járna valamelyik olvasónk ebben az időszakban, mindenképp érdemes megnézni a bemutatót, ami a híres Gherkin (Uborka) épület előtt lesz látható. A zenekar amúgy bizakodó, Facebook-oldalukon így nyilatkoznak: "Minden orvosi vélemény szerint meghalunk bent... kihívás elfogadva!"


Így játszik az Unfathomable Ruination egy kicsit nagyobb dobozban, a stúdiójukban:

https://recorder.blog.hu/2014/07/02/egy_metalbanda_addig_jatszik_egy_nagy_femdobozban_amig_el_nem_fogy_az_oxigenjuk
Egy metálbanda addig játszik egy nagy fémdobozban, amíg el nem fogy az oxigénjük
süti beállítások módosítása