Művészetek Völgye 2014: tradíció és innováció

2014.06.20. 17:05, rerecorder

Harcsa_Veronika.jpg

(X) Idén az ország legrégebbi fesztiváljának, a Művészetek Völgyének látogatói a már klasszikusnak mondható művészek előadásai mellett új fellépőkkel, programokkal és helyszínekkel találkozhatnak Kapolcson és környékén. A Völgy rajongói emellett a világon is egyedülálló mobilapp segítségével egy platformon belül tájékozódhatnak a helyszínek felől, állíthatják össze programjukat, hallgathatják a fellépő előadókat, vásárolhatják meg napi vagy hetijegyüket és készülékük segítségével még fizethetnek is Harcsa Veronika udvarában. Az alkalmazás segítségével ráadásul a látogatók akár 50 százalékkal olcsóbban vehetik meg napi- és hetijegyüket július 21-ig.

A tradivatív fesztivál

plakat.jpgA tradíció és innováció szellemiségének jegyében idén még tágabbra nyitja kapuit a Művészetek Völgye. A 10 napos rendezvénysorozat látogatói idén a már klasszikus „völgyművészek” előadásai mellett új fellépőkkel, programokkal és helyszínekkel találkozhatnak. A rendezvénysorozat programjaiban megmutatkozik a kultúra műfajbeli sokszínűsége és képviselőinek színe-java: közel 1000 program és 1500 közreműködő közül lehet idén válogatni – ezek között lesznek hajnalig tartó koncertek, tánc, színház, stand-up és slam poetry előadások, startupper helyek, könyvbemutatók és irodalmi estek, klasszikus-, népzenei, világzenei és jazz-performanszok, táncházak, gyermekprogramok, játszóházak, filmvetítések, zenés erdei séták, képző- és iparművészeti kiállítások, bor- és pálinka kóstolók.

A Balaton-felvidék több száz éves településein (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend) az olyan klasszikus helyszínek mellett, mint a Palya-udvar, a Blue sPot Café, Muharay Udvar, Kapolcsi Hobo Klub vagy a Kaláka Versudvar, megjelenik például a Design Terminál által fémjelzett startupper központ, Harcsa Veronika saját udvara, vagy a Fonó által üzemeltetett FolkUdvar és az ifjúsági darabokat, amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad. A helyi kulturális és gasztronómiai hagyományokat – többek között – a Taliándörögdi Ősök Háza, az Éltető Völgy és a kapolcsi Kék Abrosz programjai mutatják be.

A tradíció és innováció szellemiségének jegyében olyan művészek előadásaival találkozhatunk, mint például: Erik Truffaz, Club des Belugas, Snétberger Ferenc, Magashegyi Underground, Little G. Weevil, Ivan and the Parazol, Ricsárdgír, Kolibri Színház, Momentán Társulat, Varró Dani, Sebő, Rájátszás, PASO, Sena, Boggie, Anna and the Barbies, Lovasi András, Lackfi János, Sebestyén Márta, Kaláka, Palya Bea, Harcsa Veronika, Barabás Lőrinc, Blue sPot, Ferenczi György, Random Trip, Kéknyúl Hammond Band, Mary Popkids stb.

A teljes program és a fellépők névsora itt böngészhető!


Appra fel!

A Művészetek Völgye által készített mobilapp a klasszikus funkciók (program, előadók bemutatása) mellett olyan extrákat is tartalmaz, mint a Völgyben fellépő művészek produkcióit sugárzó online rádió vagy a kedvezményes napi- és hetijegyvásárlás. Az előbbi ráadásul nem csak az esemény ideje alatt érhető el, így a rajongók az év 365 napján hallgathatják kedvenceiket. Emellett Harcsa Veronika udvarában fizetni is lehet az alkalmazáson keresztül. A fesztiválozók által összeállított, testre szabott program ráadásul teljesen szinkronizálódik a felhasználó saját Google naptárával, azaz még könnyebb lesz eligazodni a rengeteg lehetőség között.

Az applikáció egyaránt elérhető Google Playből és az App Store-ból.

Sena_1.jpg

Keresd a Völgytáblákat!

A Művészetek Völgye szervezői számos budapesti és vidéki kulturális szórakozóhelyre helyeztek ki QR-kódokkal ellátott Völgytáblákat. Az akció célja, hogy a rajongók minél több kedvezménypontot gyűjtsenek össze. Ahány QR-kódot olvas be az illető a fesztiválapp segítségével, annyi százalék kedvezményt kap a jegyből – a maximálisan összegyűjthető kedvezmény 50 százalék. A táblák lelőhelyét folyamatosan frissítik az esemény weboldalán és Facebookján.

Jegyvásárlás

Július 21-ig bárki vásárolhat kedvezményes jegyeket, ezután a belépők már csak a teljes áron lesznek kaphatók.

https://recorder.blog.hu/2014/06/20/muveszetek_volgye_2014_tradicio_es_innovacio
Művészetek Völgye 2014: tradíció és innováció
süti beállítások módosítása