Programajánló: június 11-16.

2014.06.11. 21:07, subrecorder

dam funk.jpg

Rövidebb és eseménytelenebb ez hét, de így is találunk olyan koncerteket, amiket érdemes megnézni. A legnagyobb dobásnak pont a képünkön is szereplő DāM-FunK ígérkezik, aki a Nagyvásártelepen fog egy bizonyára nagyon funky bulit nyomni.

Június 11. Szerda

Angol sanzon-varieté énekesnő érkezik hozzánk Gabby Young személyében. Other Animals nevű zenekarával olyan francia előadók zenéjét idézi meg, mint a Paris Combo, vagy Zaz

Gabby Young and Other Animals, Antonia Vai, Aires Altos

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 1500 / 2000 Ft

Facebook esemény

Gabby Young eredetileg operaénekesnek készült, de egy gégerákos megbetegedés ezt az álmát idejekorán félbeszakította. Szerencsére képes volt leküzdeni a betegséget és ha operáról le is kellett mondania, könnyűzenésznek elment, hiszen nem kívánta feladni énekesnői ambícióit. A sok francia swinges varieté előadótól lírai, dalszerző énje különbözteti meg, sokszor folkos elemeket is beemel zenéjébe, na meg szerelmét, az operát sem felejthette el. Fellépőruhái rendkívül különlegesek, ezekt mind maga is tervezi, nem mintha vörös hajzuhataga nem lenne elég figyelemfelkeltő. Új lemezének megjelenése is pont erre a hétre esik, így igazán aktuális lesz első magyarországi koncertje. Előtte a svéd származású, de nálunk élő soulénekesnő, Antonia Vai lép majd fel, valamint a magyar hálószobapop új helytartója, az Aires Altos, vagyis a Bárdits-lányok és a Mayberian Sanskülottsból ismert Balogh Gallusz.


Június 13. Péntek

Pszichedelikus vurstlivá alakítja Budapest egyik legnagyobb épületét, a Nagyvásártelepet a kolor, ahol lesz dodzsem, lézershow, egy csomó jó magyar fellépő, na meg DāM-FunK, a kortárs funkzene tán legnagyobbja. 

DāM-FunK

Helyszín: Nagyvásártelep

Kezdés: 19:00

Belépő: 1500 / 2500 Ft

Facebook esemény

Damon G. Riddick, vagyis DāM-FunK sok szenvedés után 2007-ben kapott lemezszerződést a Stones Throw Recordstól, és azóta a bizalmat meg is hálálta. Első felvétele (Baron Zen Burn Rubberjének a remixe) rögtön nagy sikert aratott, olyannyira, hogy következőnek már 5 vinyl lemeznyi dalt tolt a kiadó fejesei elé, ők pedig boldogan fogadták. Ez lett a Toeachizown, az utóbbi évek legjobb funkkiadványa, aminek megjelenése után DāM-FunKot szinte azonnal a kortárs funk megmentőjének kiáltottak ki. Azóta dolgozott már Hudson Mohawke-kal és a diszkófunk-legenda Steve Arringtonnal is, de megjelent még egy saját albuma, valamint - amiről a legtöbben ismerhetik - közös kiadványa az éppen Snoopzilla néven futó Snoop Doggal. Snoop tavaly nagyon változtatni akart a hiphop imidzsén, kiadott egy elég gyenge reggae albumot is a funk előtt, és meg is lepett ezután nagyon sokakat, hogy mennyire szórakoztató lett a 7 Days Of Funk, bár valószínűleg ez inkább DāM-FunK érdeme. Első magyar fellépésének helyszíne is különleges, lévén a Rákóczi híd pesti hídfőjénél lévő Nagyvásártelepen lesz, ami Budapest egyik legnagyobb épülete. Magyar oldalról lesz Cadik, Headshotboyz és Route8 is mások mellett.


Egy legendás és egy feltörekvő tánczenei producer is terítéken lesz aznap este a városban. Erol Alkan első hazai klubfellépésére készül, míg Ghost Culture először jár Magyarországon. 

Erol Alkan, Ghost Culture, TMX, Vikipop, Fullstereo

Helyszín: Ötkert

Kezdés: 22:00

Belépő: fiúknak - 2000 Ft; lányoknak - ingyenes

Facebook esemény

Elmondásuk szerint legalább százszor próbálták elhozni nekünk Erol Alkant a Kollektívás srácok, ez most végre sikerült nekik. Nem elégedtek meg ennyivel, rögtön hozták mellé Ghost Culture-t is, valamint elérték, hogy még a hivatalos Phantasy Label Night címet is megkapja a rendezvény. Erol Alkan amúgy is a hosszú várakozások embere, majd 20 év remixelés után adta ki első saját EP-jét tavaly ősszel. A kétezres évek első felében legendás klubjában, a Trash-ben olyan előadók számait játszotta, mint a Stardust, vagy a The Smiths. Valószínűleg ő volt az első (és egyetlen) abban is, hogy bootleget készített egy Kylie Minogue és egy New Order dalból. Ez aztán már akkora siker lett, hogy nem sokkal később a Daft Punkkal turnézott. A legenda egyre csak nőtt és nőtt, míg végül elérkeztünk a tavalyi EP megjelenéséhez. Állítása szerint ezentúl sokkal többet fogunk róla hallani, majdnem 100 felvétele van félig-meddig elkészült állapotban. Az analóg elektronikában utazó Ghost Culture mellett még a Kollektívás srácok lesznek az est fellépői. 


Június 14. Szombat

Nem csak hogy két év szünet után újra láthatjuk együtt zenélni az Arms And Sleepers két tagját, de ráadásul az A38 Tetőteraszán megrendezett fellépésre a belépés díjtalan!

Arms And Sleepers

Helyszín: A38 Tetőterasz

Kezdés: 22:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Bostonból érkezik a Thievery Corporation-, vagy még inkább a Kruder & Dorfmeister-úton járó Arms And Sleepers. Downtempo, ambient és triphop szerzeményeiket sokszor filmszerűnek nevezik, szinte minden hangulathoz képesek valami olyat nyújtani, ami úgy érzed: pont megfelelő. Eddigi nyolc éves pályafutásuk alatt négy nagylemezt, rengeteg EP-t és remixet jelentettek meg, két évvel ezelőtt azonban szünetre vonultak. A magyarországi fellépés különlegességét az adja, hogy idén csak néhány koncertre állt össze újra Max Lewis és Mirza Ramic duója, valamint egész Európában csak az itteni buli lesz ingyenes. Valószínűleg csak ez az esemény lesz egy hajón rendezve is, tegyük hozzá, hogy ráadásul egy hajó tetején. Az A38 Tetőteraszának hangulati hozománya többször volt már méltatva korábbi programajánlóinkban, talán már le sem kell írnunk, micsoda pluszt ad egy ilyen fellépésnek a Duna látványa egy ilyen kellemesen meleg estén. 


Június 16. Hétfő

A Megadeth sajnos családi okokra hivatkozva lemondta a fellépését az Aerodrome Fesztiválon, de azért így is lesz Powerman 5000, Limp Bizkit és Rob Zombie is. Plusz valami pótlást még mindig ígérnek a szervezők. 

Aerodrome Fesztivál

Helyszín: Budapest PARK

Kezdés: 16:00

Belépő: 11.900 Ft

Facebook esemény

Rob Zombie előző zenekara, a White Zombie majd' két évtizedig nyomta a heavy metalt, mielőtt feloszlott, azóta a frontember saját neve alatt lép fel, plusz nevet szerzett magának színészként és horrorfilm-rendezőként is. Öt szólólemezt jelentetett meg, amelyek mindegyikén tökéletesen ötvözi a glam- és a sokkrockot, Marilyn Manson például tuti elég sokat hallgatta, mielőtt zenélésre adta a fejét. Élőben rendkívül látványos horrorshow-t nyújt  a sessionzenészekkel kiegészülő Zombie, így már csak miatta érdemes elmenni a minifesztiválra. Az est meghatározó része amúgy családban marad, a Powerman 5000 frontembere nem más ugyanis, mint Rob öccse. Nem feledkezhetünk el Fred Durst zenekaráról, a Limp Bizkitről sem, de aki őmiattuk megy, az úgyis tud róluk mindent, ami szükséges. Ha esetleg az utóbbi időben nem hallottad volna, miféle felvételeket adnak ki, legyen elég annyi, hogy Durst még mindig olyan, mint egy mérges 12 éves, akinek elvették a nyalókáját. Értsd ezt pozitívan, vagy negatívan. 

 

További ajánlott zenei események idénre:

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Július 7. Hétfő

Budapest Park

Pet Shop Boys

 

Július 9.Szerda

Gozsdu Manó Klub

Deap Vally

 

Július 10. Csütörtök

A38

Kvelertak

 

Július 23. Szerda

A38

Church of Misery

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 17. Péntek

A38

Caribou

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 25. Szombat

Dürer Kert

Helmet

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

 

November 24. Hétfő

Akvárium Klub

George Ezra

 

November 28. Péntek

A38

 

December 12. Péntek

Dürer Kert

The Horrors

https://recorder.blog.hu/2014/06/11/programajanlo_junius_11
Programajánló: június 11-16.
süti beállítások módosítása