Ezeket a koncerteket mi biztosan megnézzük a Fishing on Orfűn!

2014.06.09. 16:46, subrecorder

foo_02 (1) otp simple.jpg

(x) Idén is, már megrendezése előtt kioszthatjuk a „Legcsaládiasabb fesztivál” díját a Fishing on Orfűnek. És emellett még egy posztra pályázhat a rendezvény: a legjobb magyar könnyűzenei felhozataléra. Nehezen és kompromisszumokat kötve bár, de kiválasztottunk 10 koncertet, amit mi biztosan nem fogunk kihagyni. 

Kispál és a Borz

Mi mással is kezdhetnénk, mint az újra koncertet adó klasszikus felállású Kispál és a Borzzal! Lovasi és Kispál András mögött Bräutigam Gábor dobol majd, teljessé pedig Ózdi Rezső eredeti basszusgitárossal válik a formáció. Ha mondanak az olyan dalok valamit (és miért ne mondanának), mint Bársonyfüggöny, Jutka, Zsákmányállat, akkor ezt te sem hagyhatod ki!


Németh Juci új projektjének debütáló koncertje

Nem csak Kispál lesz a 0. napon ám! Németh Juci a Nemjucival amellett, hogy folyamatosan növelni tudta zenekara népszerűségét, gyakorlatilag díva szintre emelkedett alternatív zenei körökben, tavaly decemberben azonban mégis úgy döntött: hidegre teszi a formációt. Most a Fishingen fogja bemutatni új zenei projektjét, amiről rendkívül keveset tudni, csak annyit árult el nekünk adott interjújában, hogy nem egy másik zenekarral jön. Mi nagyon kíváncsiak vagyunk rá!


letlive.

A XXI. század punkjának prototípusaként jellemeztük pár éve a letlive. frontemberét, Jason Aalon Butlert, és van egy jó hírünk: azóta nem lett sokkal normálisabb! Szinte szégyelljük leírni az „energikus” jelzőt, mert az, amit a poszt-hardcore banda és Butler a színpadon (és azon túl) művel, az ennél sokkal több. Ő olyan igazi rocksztár, aki minden egyes koncertjén meghal.

 
annabarbi

Mindössze két alkalomra áll össze az előző évtized egyik legkedveltebb és (sajnos) legrövidebb életű alternatív zenekara, Egyedi Péter, Örményi Ákos és a Bátor testvérek formációja, az annabarbi. Ha pedig erről csak most olvasol, akkor azt kell hogy mondjuk, az első koncertről már le is maradtál, így ha meg szeretnéd nézni a zenekart, akkor erre csak és kizárólag a Fishingen lesz lehetőséged.

 
Little G Weevil

A tavalyi évi rangos blues listákon való kiváló szereplés kellett ahhoz, hogy Szűcs Gáborra, a Memphisben élő zenészre felfigyeljen a hazai közönség is. Mára azonban itthon is sztárrá avanzsált, nem csak hogy ott lesz az összes nagyobb fesztiválon, de a gitáros/énekest kérték fel az X-Faktor idei szériájának egyik mentorpozíciójának betöltésére is.

 
Turbo

Akusztikus fellépések és egy Balcony TV-s kiruccanás után most újra a hangos koncerteken lesz a hangsúly a Turbonál, lévén megjelent a zenekar új nagylemeze, a Pentagram. Ez a korábbinál is kísérletezőbb, pszichedelikusabb és elektronikusabb lett, persze a kemény riffeket sem felejtette el az ötös. A Fishing pénteki napján fognak fellépni.

 
Isten Háta Mögött

2011-ben vonult pihenőre az Isten Háta Mögött, azóta csak néhanapján koncerteznek, így minden egyes fellépésük különleges alkalom a rajongók számára. Tavaly azért szépen halkan megjelentettek egy négy számos EP-t (Hazugságok harminc körül), ami egy készülő nagylemez első harmadaként funkcionál. Ez, ha minden igaz, még idén megjelenik, folytatást adva a 2010-es Ű albumnak. Talán hallunk majd új dalokat a Fishingen?

 
Képzelt Város

A legjobb magyar posztrock zenekar tavaly elkészítette az év legjobb magyar posztrock lemezét, most pedig ezzel a konceptalbummal (Anatolij) turnézzák körbe a fesztiválokat. A Fishingen kellően késő esti programsávban szerepelnek, így a koncert tökéletesen beválthatja az Anatolij ígéretét, és valóban eggyé válhatunk a csillagos éjszakával és a végtelen világűrrel. Nagy szavak ezek, de a Képzelt Város zenéje nagy szavakat igényel.

 
Pegazusok Nem Léteznek

Eddig az idei év egyik legjobb magyar lemezét szállította bemutatkozó, cím nélküli albumával a Pegazusok Nem Léteznek. Sokszor hálószoba nagyságú térbe valóan minimalista, máskor nagy tereket betöltő a Pegazusok zenéje, amit Lázár Domokos, az Esti Kornél gitárosa és párja, Ács Eszter alapított 2011-ben. A legnyilvánvalóbb nyugati párhuzam, bár kissé túl sokszor jön fel velük kapcsolatban, a The xx lehet, vagy a London Grammar, tehát egy rendkívül modern hangzású csapatról beszélünk, akik előtt biztosan nagy jövő áll.

 
Soerii & Poolek Ultratronik 3000

Új show-val, új dalokkal, új felállással tért vissza idén Takács ’Jappán’ Zoltán és Kovács Geri bulizenekara, a Soerii & Poolek. Nincs már kézenálló törpe és abszintosztogatás, a tagok elmondása szerint szeretnének áttérni egyfajta „igényes tahóság” műfajra. Nem kell azonban az ősrajongóknak sem félniük, természetesen a show show marad, ahogy erről a Fishingen is megbizonyosodhatunk majd. Ha bírjuk még az utolsó nap éjjelén is. De Soerii-ékkel muszáj bírni.

Címkék: fishing on orfű
https://recorder.blog.hu/2014/06/09/ezeket_a_koncerteket_mi_biztosan_megnezzuk_a_fishing_on_orfun
Ezeket a koncerteket mi biztosan megnézzük a Fishing on Orfűn!
süti beállítások módosítása