A makrohang nyerte a Talentométert és a Recorder különdíját is!

2014.06.09. 13:49, rerecorder

makrohang.jpg

Tegnap délutántól estig lezajlott az A38 negyedik tehetségkutató rendezvénysorozata, a 2014-es Talentométer. A különböző alkategóriákból döntőbe jutott tíz előadó közül a zsűri döntése alapján a makrohang nyerte a többek között 2000 km-ig érvényes turnébusz-szolgáltatást, de őket választottuk mi is a rendezvény Recorder Különdíjának győzteseként - még sokszor olvashattok róluk.

A Talentométert - amelynek tavalyi győztese a Run Over Dogs volt - idén negyedszer rendezték meg, a szakmai zsűri (Pándi Balázs, Beck Zoltán, Sena, Csongor Bálint, Kiss Ferenc) és a közönség szavazatai alapján a következő tíz előadó jutott döntőbe (és a Talentométer kezdőket támogató díjai közül mind részesült is valamilyen jól használható jutalomban): Brussels, Creative Sound System, Dryvia, Kontrolalter, Makrohang, Modal Jazz 5, No More Gravity, Pills For Side Effects, Romungro Gipsy Band, Zena.


A RUN OVER DOGS EURÓPAI TURNÉRA HASZNÁLTA FEL TAVALYI NYEREMÉNYÉT, A KONCERTSOROZATRÓL TURNÉNAPLÓT ÍRTAK A RECORDERRE.

A fődíjat (2000 km szabadon felhasználható turnébusz szolgáltatás, fellépési lehetőség az A38 Hajó Koncerttermében,
 vidéki fellépések,
 színpadi próba biztosítása az A38 koncerttermében a turnéra való felkészüléshez) a magát csak jazz for metalheads-ként meghatározó zajrockos makrohang nyerte. A közönségdíjat (fellépési lehetőség biztosítása az A38 Hajó koncerttermében
, koncert-videoklip felvétele, utómunkája az A38 Hajó professzionális technikájával) a soul-jazz-elektronikus-popos Brussels. Utóbbiak nyerték a Petőfi Rádió különdíját (koncertfelvétel az Eleven című műsor számára) is, előbbiek pedig a Recorder különdíját, azaz bemutatkozást a magazinban és online is. 

A makrohang teljesen kiérlelt színpadi produkcióját instrumentális, jazzes improvizációkkal teli, zajos, posztrockos, kísérleti, effektekkel bőségesen játszó, de még dubos elemeket is jól használó zene jellemzi, műfajában kiemelkedő az előadásuk. A döntősök közül említést érdemel még a Kontrolalter kerek dalokból álló gitárpopja, a Brussels remek énekhanggal elővezetett soulos jazzpopja (ami stúdiófelvételen eltolódik az elektronikus tánczene felé), a maga kategóriájában sikerre predesztinált Romungro Gipsy Band fergeteges előadása és a Dryvia hipsztermetálja.

a makrohang klipje: 

https://recorder.blog.hu/2014/06/09/a_makrohang_nyerte_a_talentometert_es_a_recorder_kulondijat_is
A makrohang nyerte a Talentométert és a Recorder különdíját is!
süti beállítások módosítása