Sikeres hónapok mögött és szép jövő előtt a Balcony TV Budapest - a Budapest Essentials-ön is!

2014.05.29. 17:13, subrecorder

288116_balcony_tv_budapest_igy_zajlott_a_forgatas.jpg

Szinte napra pontosan három hónapja írtuk meg, hogy fővárosunkban is indul a Balcony TV, ez a feltörekvő zenekarokat különleges helyszíneken bemutató projekt. Azóta elkészült pontosan egy tucat szép sikerű videó és a szervezők a Budapest Essentialsszel összefogva erre a hétvégére is nagy dobást terveznek. Erről és másról is megkérdeztük a műsor producerét, Horváth RenátótFotó: Unger András / Urbanplayer.hu

A Balcony TV dublini gyökerekkel rendelkezik, ma már a világ több, mint 50 városában forgatnak ilyen kis videókat, amelyekben többnyire kevésbé ismert zenekarok mutathatják meg magukat az egész világnak, minikoncertekkel. Ezeket kivételesen szép kilátással rendelkező teraszokon, balkonokon, erkélyeken rendezik. Horváth Renátó, a videók hazai producere elmondta, hogy a helyszínek kiválasztásánál nem csak a kilátás fontos, hanem próbálnak olyan felvételeket készíteni, amelyek "élnek", tehát mindig van valami esemény a háttérben, például elmegy egy busz vagy egy kutyát sétáltató pár a háttérben. Egészen különleges helyszíneken is terveznek forgatni, mint például egy mozgó hajó a Dunán, a Párizsi Nagyáruház, de felmerült még a Sziget Eye is. 

Az első videó március elején került fel a hazai csatornára, ebben a The Qualitons zenélt, azóta vendégük volt többek közt a Turbo, Manoya, a Blahalouisiana, a Polar Dear, az Esti Kornél, vagy a mius. Arról, hogy hogyan választják ki a rengeteg jelentkező közül azokat, akikkel végül együtt dolgoznak, Renátó ezt mondta: "Olyan zenekarokat, előadókat hívunk játszani, akiknek szeretjük a zenéjét, illetve amit és ahogy csinál. Akiket szeretnénk megmutatni a Balcony TV fanoknak világszerte, akik szerintünk jól reprezentálják, hogy mi történik ma a magyar pop- vagy rétegzenékben. Fontos, hogy legyen aktualitása, hogy legyen miről beszélni és persze legyen jó a szám, amit hoz. Nagyon sok megkeresést kapunk és várjuk őket a jövőben is, mert bár nagyon figyeljük mi történik, van aki kívül esik a radarunkon."


A THE QUALITONS NEMRÉG NÁLUNK MUTATTA BE ÚJ, TAME IMPALÁT IDÉZŐ DALÁT.

A ma kezdődő Budapest Essentials fesztiválon három este is kint forgatnak majd a tetőkön, ma a Bin-Jip lép fel a Gozsdu Sky Terrace-on, holnap és holnapután pedig iamyank és Halott Pénz zenél majd a Design Terminál Teraszon. A három koncert közül a Bin-Jipé ingyenes lesz, a másik kettőre pedig Budapest Essentials VIP karszalaggal lehet belépni. Miután ezek az események lefutottak, a soron következő előadó a Volkova Sisters lesz, de foglalt helye van már a Hősöknek és Péterfy Borinak is. Ráadásul nem csak hazai, hanem nálunk koncertező külföldi előadókkal is terveznek felvételt készíteni, de hogy pontosan kikkel, arról megkérdezettünk még titkolózva beszélt. 

Amikor a Balcony TV Budapest eddigi nemzetközi szerepléséről kérdeztük, Renátó büszkén válaszolt: "Eddig nagyon sikeresek vagyunk! Jelenleg is Los Angeles mögött a második helyen szerepel Budapest a városok versenyében, ami egy sok faktorból álló összesítés eredménye. Ezen kívül vannak heti illetve havi "versenyek" amiben mind a szerkesztők, mind az oldal látogatói szavazhatnak a legjobbakra, és folyamatosan szerepelnek első illetve kiemelt helyen a videóink. Ahogy látom, az egyik legstabilabb város vagyunk, ami miatt sok figyelmet kapunk a New York-iaktól, ahol a BTV központja van.


Akkor hát verjük meg Los Angeles-t is, nézzünk meg az eddigi videók közül párat, no persze ne csak ezért, hanem mert jók is. Például itt van a legújabb, Apey klipje:


vagy a Blahalouisiana esősétája:


a Qualitons tetőkoncertje: 


a Polar Dear videója:


a mius-féle Hub Of The Universe


a Bermuda és a Délután az új éjszaka


a Musica Moralia és a Golden Fight

 
Manoya és a Hundred Arms

https://recorder.blog.hu/2014/05/29/sikeres_honapok_mogott_es_szep_jovo_elott_a_balcony_tv_budapest_a_budapest_essentials-on_is
Sikeres hónapok mögött és szép jövő előtt a Balcony TV Budapest - a Budapest Essentials-ön is!
süti beállítások módosítása