EP-premier! Marge: Closer

2014.05.29. 20:34, rerecorder

MMG_6613 1_fekvo_small.jpg

Átfogó vizuális és zenei megújulása, az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalversenyére tett kitérője és Stronger című videoklipjének megjelenése után Marge új kislemezzel jelentkezik és színes fellépésekre készül – az első az itt és most debütáló háromszámos Closer EP-nek a bemutatója lesz az A38-on június 9-én.

MARGE-CLOSER_small.jpg

Engedd közel magadhoz a démonjaidat, hogy angyallá tudjanak változni!” – Marge ezzel a mondattal összegzi új kislemeze, a Closer üzenetét. Az anyag a címnek megfelelően őszinte és személyes hangvételű vallomásokat takar, az EP három dalt foglal magába, melyek Farkas Áron és Szakos Krisztián dalszerzői közreműködésével születtek. A Sun, a Getaway és a Csepp című dalok Marge korábbi soulos/trip-hopos stílusából is merítkeznek, de túlmutatnak az előzmények hangzásán, és előrevetítik a közelgő nagylemez, az Under The Visible Line személyesebb zenei világát. A Sun című dalt Marge saját egyiptomi élményei inspirálták, elkészítésében pedig az elismert egyiptomi zenész, Diab AbouZiad működött közre. A dalban Marge egy hajléktalan kairói gyermek szemével írja le a várost, amely a családot szimbolizálja. „A Getaway című dal hangzásvilága a kora kamaszkoromat idézi” – a szerzemény egy gyermekkori traumát dolgoz fel. A kislemez harmadik, Csepp című felvételében az énekesnő a droggal azonosítja a szerelmet. Marge-hoz ez utóbbi zenei világa áll a legközelebb.

MARGE ELŐZŐ EP-JÉNEK, A STRONGERNEK IS NÁLUNK VOLT A PREMIERJE.

Marge asszociációi az EP kulcsszavaihoz:

- Mit jelent számodra a KÖZEL?

MMG_6613 1_allo_small.jpg- Finom, puha bársonyos, illatos, melegség, a közel meztelen, igazi, őszinte és fájdalmasan szép! A távolság és a közeliség motívuma.

- Miért éppen ZÖLD?

- A zöld megnyugtat, se nem piros se nem kék, kiegyensúlyoz, helyre tesz és bármikor szívesen látom, ha közel, akkor zöld!

- Mi egy CSEPP?

- Szerelem.

- Hova TOVÁBB?

- Nagylemez, erős színpadi show, nyitottság, nyár, fesztiválok és koncertek.

Marge asszociációi a dalokról:

Csepp: Fekete, fehér, igen, nem.

Getaway: Gumifa, erdő, tehetetlen, szagtalan, íztelen.

Sun: Homok, tea, cigarettafüst, szagok, félelem, szél, hajnal, rum, mezítláb, őserő, szem.

A Dal 2014 élő fellépései után Marge legközelebb május 31-én lép fel a Budapest Essentials keretében egy PopUpSessions-ön a Gozsdu udvarban (Facebook-eseményoldal), aztán június 9-én az A38 Hajón Glasser koncertje előtt mutatja be az új dalokat, és ezt követi fellépése június 21-én a Múzeumok Éjszakája programján a Ludwig Múzeumban.


a Closer EP három dala egybefűzve: 


www.margemusic.com
www.facebook.com/margemusic


a Stronger videója: 

Címkék: marge ep-premier
https://recorder.blog.hu/2014/05/29/ep-premier_marge_closer
EP-premier! Marge: Closer
süti beállítások módosítása