Műtéttel manipulálható a zenei ízlés?

2014.05.27. 15:44, subrecorder

justin bieber.jpg

Úgy tűnik, a tudomány megtalálta az agy zenei preferenciákat tároló részét. Egy bizonyos "B úr" agyába elektromos implantátumot ültettek a kényszerbetegségét gyógyítandó műtét során és azóta Johnny Cash talán legnagyobb rajongójává vált.

A 60 éves B úr már hosszú évtizedek óta kényszerbetegségben szenvedett. Végre elhatározta, hogy megműtteti magát, és azóta gyógyult ember. Életében sosem játszott fontos szerepet a zene. Szerette a Beatlest és a Rolling Stonest, de csak felületesen ismerte a munkásságukat. Aztán hat hónappal a műtét után a rádióban meghallott egy Johnny Cash-dalt, amitől elmondása szerint jó érzése támadt, és azóta semmi mást nem képes meghallgatni, megvette a countrylegenda összes CD-jét és DVD-jét. Elképzelhető, hogy csak soha nem hallotta eddig, és magától megtetszhetett neki, de az ember, bármennyire is szeressen egy előadót, nem hallgatja megszállottan egy teljes évig. B úrral pedig ez történt, és soha egy pillanatra sem unta meg Cash hangját...csak akkor, amikor az agyába beültetett implantátum lemerült. Utána ugyanis visszaállt a Beatlesre és a holland rádióslágerekre (ez sem valami különleges ízlést takar, alanyunk ugyanis innen származik). Na de hogyan lehetséges ez a hirtelen támadt Johnny Cash-imádat?

A műtét során mély agyi stimulációt hajtottak végre a páciensen, azaz egy beültetett elektródán keresztül magas frekvenciájú árammal ingerelték agyának nucleus accumbens (NAcc) részét, vagyis a jutalomközpontját. Korábban kutatások már rámutattak, hogy az agynak ez a területe fontos szerepet játszik a zenei ízlés meghatározásában is, és a jutalmazó rendszert képes beindítani bármilyen zene. B úrnál ez a Ring Of Fire volt, de azóta nagy kedvence a Folsom Prison Blues is. A countryénekes 70-es és 80-as évekbeli felvételeit preferálja, az előadó érett férfihangja miatt.

Lehetséges lenne, hogy a tudomány már régóta tud erről, és titokban kiterjedt közösségeken tesztelték a módszert (lásd képünket)? Vajon ez lehet az új chemtrail? A Bilderberg-csoportot a cikk megjelenéséig nem tudtuk elérni. 


Vigyázz, nehogy rákattanj:


B úr kétségkívül jól választott:

Címkék: johnny cash
https://recorder.blog.hu/2014/05/27/mutettel_manipulalhato_a_zenei_izles
Műtéttel manipulálható a zenei ízlés?
süti beállítások módosítása