Premier! Grabo'sky: Solaris EP

2014.05.26. 13:00, Frontrecorder

grabosky.jpg

A hipnotikus középtempós tánczenében utazó Grabowsky utoljára tavaly július végén szerepelt nálunk egy nagyszerű EP-vel. A debreceni születésű, Budapesten élő producer közben kénytelen volt módosítani a művésznevén, így lett belőle Grabo'sky, a hangzásvilága viszont maradt változatlanul a downtempo electronica tág és magába szippantó univerzumában, mint azt friss kiadványa, a kétszámos Solaris EP is bizonyítja. 

Grabo' mindig termékeny producer volt, így az eltelt közel egy évben is ontotta magából a re-editeket és a saját trekkeket, amiket kevés kivételtől eltekintve azonnal feltölt a SoundCloudjára. "Amikor csinálok valamit és kész, nincs vele tervem, egyből tolom fel SoundCloudra. Ha ott hallja valaki és kiadná, akkor majd megkeres" - mondja. Így történt ez az új EP-jének két számával is, amiket már majdnem egy éve közzétett, nem csoda, hogy ennyi idő távlatából nem emlékszik a keletkezésükre: "Annyi editen, remixen, saját zenén dolgoztam az utóbbi három évben (sok félbehagyottan is), hogy sokszor magam sem tudom egyik-másikról, hogy mi merre. Így sajnos már fogalmam sincs, hogy milyen indíttatásból csináltam a Solaris című számot, csak úgy kialakult. A másik trekkről, a Microboogie-ról viszont megvan, hogy közvetlenül a Solaris után kezdtem bele és tudatosan úgy alakítottam, hogy hasonló legyen hozzá, így ezek egy párt alkotnak" - idézi vissza. A két számra a nemzetközileg is jegyzett hazai nu-disco kiadó, a Spacewalker csapott le, náluk jelenik meg a mai napon, de az éteri szintidallamokon szárnyaló space disco / balearic keverék Solaris és a klasszikus electróra visszakacsintó Microboogie itt nálunk már meghallgatható:

Grabo'sky-nak ez egyébként már a második megjelenése egy héten belül: május 19-én a Mana Mana gondozásában jött ki egy EP-je, amely tökéletes háttérzene medence melletti henyéléshez.

https://recorder.blog.hu/2014/05/26/premier_grabo_sky_solaris_ep
Premier! Grabo'sky: Solaris EP
süti beállítások módosítása